I dag får du oppskrift på lavFODMAP-kolibriegg! Disse har jeg laget med mandelmel, men du kan også skolde mandler (fjerne skallet), tørke dem og male til mel som du bruker i oppskriften.

Mandelmel er mel laget av mandler, men da er altså skallet av og det er nok med på å redusere FODMAP-innholdet i melet. Siden det er mengdebegrensning på mandelmel så bør du også nyte disse i små porsjoner også, spesielt om du for øyeblikket følger eliminasjon- og reintroduksjonsfasen av lavFODMAP-dietten.

Mandler er lavFODMAP inntil 12 g per servering/måltid
Mandelmel er lavFODMAP inntil 24 gram per servering/måltid

Kilde: Monash University Low FODMAP diet app

Lag dem små og delikate så er det enklere å nyte i moderate mengder 👌🏼

Kolibriegg


Oppskriften gir mange små kolibriegg
Oppskriften er lavFODMAP med mengdeanbefaling på 2-3 små kolibriegg per servering/måltid

Ingredienser
250 g mandelmel
200 – 250 g melis
1 eggehvite

100 – 150 g mørk sjokolade
Et lekkert kakestrø

Slik gjør du
Bland sammen mandelmel og melis i en bakebolle. Skill eggehviten fra plommen av et egg og tilsett bakebollen med mandelmel og melis. Kna sammen til en fin deig og trill til små kuler eller form dem som egg.

Sett gjerne marsipanbitene kaldt i fryseren mens du smelter sjokoladen (minst 10 minutter). Da stivner sjokoladen raskere senere.

Smelt sjokoladen over vannbad eller gjør som jeg liker å gjøre det: direkte i en kjele på temperatur 1 av 9 på kokeplaten. Smelt sjokoladen sakte på lav temperatur slik at den ikke brenner og korner seg. Følg med og rør om litt underveis og trekk av platen når sjokoladen er smeltet.

Ta fram et skjærebrett og legg på et bakepapir. Dette gjør jeg for å gjøre det enklere å flytte kolibrieggene til avkjøling i kjøleskapet etterpå.

Dypp marsipanen i sjokoladen ved hjelp av to teskjeer og legg over på bakepapiret. Jeg tar 5 biter om gangen og strør deretter på kakestrø før sjokoladen stivner.

Sett til avkjøling i kjøleskapet og nyt 💗

GOD PÅSKE 🐣

Klem fra Julianne