[Samarbeid med Det Glutenfrie Verksted]

Nistebrødet fra Det Glutenfrie Verksted lages så raskt at du nesten ikke kan tro det. Hva? Ingen heving selv når du skal bruke gjær? Nei. Det trenger du visst ikke! Det er greit for meg, jeg følger oppskriften – og jammen stod jeg ikke der med nybakte polarbrød-aktige-nistebrød på bare 40 minutter.

Imponerende synes jeg. Spesielt når både smaken og konsistensen ble nydelig! Grovt og saftig. Nistebrødmiksen er basert på lavFODMAP-melsorter og egner seg derfor veldig godt for deg med IBS og sensitiv mage. Disse kan du også nyte under eliminasjon- og reintroduksjonsfasen av dietten 😊

Magevennlige Nistebrød


Oppskriften gir 9 stk
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri
Kan lages melkefri; erstatt smør med raps- eller olivenolje eller en melkefri margarin

Ingredienser
En pose Nistebrød-miks fra Det Glutenfrie Verksted
15 g smør
1/2 pakke fersk gjær eller 1 pakke tørrgjær
3,5 dl lunket vann

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 250 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Smelt smøret i en liten kjele og ta fram kjøkkenmaskina di om du har. Du kan bruke håndkraft også! Bland vann, gjær og smør i bakebollen og tilsett Nistebrød-miksen fra Det Glutenfrie Verksted. Elt godt i ca. 3 minutter før du deler deigen i 9 deler på omtrent 80 gram hver.

Fordel dem på bakepapiret og press dem forsiktig ned til de er ca. 1 cm i tykkelse. Bruk gjerne litt vann på fingrene når du gjør dette, så unngår du at det klisser. Pensle nistebrødene med vann og bruk en kniv eller en spisepinne til å lage små hull i hvert brød.

Et tips fra Monica er å sette en ildfast form eller bolle med varmt vann nederst i ovnen for å få brødene ekstra vellykket, så gjør det! Sett stekebrettet midt i ovnen og stek på 250 grader i 15-20 minutter – til de er gyldne og fine i fargen. 

Avkjøl nistebrødene på rist og nyt med godt pålegg!

Frys gjerne ned det du ikke skal spise, så kan du enkelt ta opp og tine noen nistebrød – f.eks i brødristeren når du trenger det 😊

Håper det smaker!

Julianne 💗