[Samarbeid med Det Glutenfrie Verksted]
Nistebrødet fra Det Glutenfrie Verksted lages så raskt at du nesten ikke kan tro det. Hva? Ingen heving selv når du skal bruke gjær? Nei. Det trenger du visst ikke! Det er greit for meg, jeg følger oppskriften – og jammen stod jeg ikke der med nybakte polarbrød-aktige-nistebrød på bare 40 minutter.
Imponerende synes jeg. Spesielt når både smaken og konsistensen ble nydelig! Grovt og saftig. Nistebrødmiksen er basert på lavFODMAP-melsorter og egner seg derfor veldig godt for deg med IBS og sensitiv mage. Disse kan du også nyte under eliminasjon- og reintroduksjonsfasen av dietten 😊
Magevennlige Nistebrød
Oppskriften gir 9 stk
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri
Kan lages melkefri; erstatt smør med raps- eller olivenolje eller en melkefri margarin
Ingredienser
En pose Nistebrød-miks fra Det Glutenfrie Verksted
15 g smør
1/2 pakke fersk gjær eller 1 pakke tørrgjær
3,5 dl lunket vann
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 250 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Smelt smøret i en liten kjele og ta fram kjøkkenmaskina di om du har. Du kan bruke håndkraft også! Bland vann, gjær og smør i bakebollen og tilsett Nistebrød-miksen fra Det Glutenfrie Verksted. Elt godt i ca. 3 minutter før du deler deigen i 9 deler på omtrent 80 gram hver.
Fordel dem på bakepapiret og press dem forsiktig ned til de er ca. 1 cm i tykkelse. Bruk gjerne litt vann på fingrene når du gjør dette, så unngår du at det klisser. Pensle nistebrødene med vann og bruk en kniv eller en spisepinne til å lage små hull i hvert brød.
Et tips fra Monica er å sette en ildfast form eller bolle med varmt vann nederst i ovnen for å få brødene ekstra vellykket, så gjør det! Sett stekebrettet midt i ovnen og stek på 250 grader i 15-20 minutter – til de er gyldne og fine i fargen.
Avkjøl nistebrødene på rist og nyt med godt pålegg!
Frys gjerne ned det du ikke skal spise, så kan du enkelt ta opp og tine noen nistebrød – f.eks i brødristeren når du trenger det 😊
Håper det smaker!
Julianne 💗
Hei! Jeg har akkurat startet på eliminasjonsdietten, og så er det noen produkter jeg lurer på om er greit å spise. Produktene er følgende: Manchego ost, Tine laktosefri yoghurt blåbær og vanilje og Grilstad chorizo pølse i skiver. På innholdsfortegnelsen på chorizoen virker det som det ikke er noe løk eller hvitløk, men så står det 0, 05 g laktose. Er det nok laktose til at man burde holde seg unna? Ha en fortsatt fin søndag:)
Hei Trine :) Produktene er lavFODMAP :) Mengden laktose er så liten at det ikke er av betydning.
Hei!
Hvilken mengdebegrensing er det på disse om man er i streng fase? :-)
Hei Linnea :) Det kommer an på hvor store du lager dem, men du kan helt fint spise deg mett på disse uten å tenke mengder per måltid i eliminasjonsfasen :)
Hei!
Vet du om man kan spise Toro glutenfrie vafler når man gjennomfører eliminasjonsdietten?
Mvh,
Trine
Heisann! Jeg mener den inneholder skummetmelkpulver (laktose), så jeg anbefaler den ikke til mine klienter i eliminasjonsfasen. Prøv heller vaffelmiksen fra Det Glutenfrie Verksted :)