Jeg har lenge hatt lyst til å prøve denne grøtvarianten og i dag ble dagen! Grøten kan varieres i det uendelige ved å tilsette forskjellige lavFODMAP-bær, frukt, grønnsaker (gulrot er nok deilig), nøtter, frø og krydder. Jeg synes denne enkle varianten var deilig på smak og mettet lenge. Jeg brukte to egg i denne, men tenker at det holder med ett neste gang den lages. Selv om jeg ikke var helt fornøyd, har jeg har bestemt meg for å gi dere oppskriften i dag likevel. Jeg har funnet ut at jeg er litt vel streng når det gjelder «perfeksjonering» av oppskrifter før de deles. Det er en egenskap som er slitsom til tider…  Så! Prøv denne til frokost, kveldsmat eller en lunsj! Jeg spiste hele alene, men jeg tenker at den fint kan deles på to småsultne 😊

Ovnsbakt havregrøt med banan


Oppskriften gir 1-2 porsjoner
Oppskirften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
For melkefri velg mandeldrikk

Ingredienser
1 egg 
0,75 dl laktosefri melk
1 dl havregryn 
2 ss chiafrø/linfrø (kan nok sløyfes) 
En klype salt 
Et dryss vaniljepulver
½ ts bakepulver
En halv banan i skiver
Litt kanel 
Litt sukker/lønnesirup (jeg brukte kokossukker) 
Gresskarkjerner/hakkede valnøtter

Slik gjør du
Sett stekovnen på 200 grader. Rør sammen egg og melk i en liten bakebolle. Tilsett deretter resten av ingrediensene og la røra svelle i 5-10 minutter. Ta fram en liten ildfast form (porsjonsformer kan også brukes) og hell i røra. Kutt en halv banan i skiver og fordel skivene på grøten. Dryss over litt kanel, søtning og hakkede nøtter eller gresskarkjerner. Bakes midt i ovnen i 15-20 minutter til grøten er gylden på toppen. Steketiden avhenger av hvor stor/dyp form du har, så følg med. Server gjerne med litt laktosefri mager kesam eller yoghurt naturell. Nydelig! 

Håper det smaker!

Julianne 💗