Nå er det lenge siden ny middagsoppskrift fra frøken Lyngstad Ernæring! Dette har mye med at travle dager gjør det enkelt å ty til lettere løsninger i form av omeletter, speltlomper med fyll eller trygge, gode middager som laks, poteter/grønnsaker med en klatt laktosefri rømme. Ikke så veldig spennende med andre ord. Dagens oppskrift er nok en raskt middag, men likevel synes jeg den fortjener litt oppmerksomhet. Og mest oppmerksomhet går til tilbehøret: lavFODMAP-tzatziki! Denne er virkelig nydelig og jeg synes den gjør seg spesielt godt til laks :)

IMG_5278

 

Dette trenger du til to personer

2 biter laksefilét

Ønsket mengde ris (gjerne fullkornsris, villris eller råris) 

2 tomater eller annen ønsket salat 

Tzatziki

2 dl laktosefri yoghurt naturell eller gresk yoghurt 

En halv agurk (revet)

En skvis sitron

En klype salt

Nykvernet pepper

En liten håndfull frisk, finhakket dill (evt. en liten ts tørket dill)

Slik gjør du det: Riv agurken direkte i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut overflødig vann over vasken. Bland agurken i yoghurten. Tilsett sitron, dill, salt og pepper. La tzatzikien stå i kjøleskapet til servering. La den gjerne stå en stund slik at smakene får sette seg. Kok ris etter anvisning på pakken. Ta fram en stekepanne, ha i litt smør eller olje sørg for at stekepannen er godt oppvarmet før du har i laksefileten. Krydre laksen med salt og pepper. La laksen steke i 2-3 minutter på hver side. Skjær opp tomater/salat. Nå er middagen klar til å nytes!

Håper det smaker!

Julianne