Neste gang du planlegger potetmos som tilbehør til middag vil jeg anbefale å blande inn litt pastinakk! Pastinakk er en grønnsak jeg ble bedre kjent med etter at jeg begynte med lavFODMAP-dietten. Potet- og pastinakkmos er nydelig magevennlig tilbehør til kjøtt, fisk eller kylling og er veldig lett å lage 😊

Potet- og pastinakkmos


Oppskriften gir 3–4 porsjoner (som tilbehør) 
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri
For melkefri bruk melkefritt smør/mandeldrikk

Ingredienser
300 g poteter
300 g pastinakk
1 dl laktosefri melk
1 ss smør
smak til med salt og pepper

Slik gjør du
Vask og skrell poteter og pastinakk. Kutt disse i mindre, like store terninger og ha i en medium stor kjele. Fyll på med vann til grønnsakene er dekket og ha litt salt i vannet. Kokes på medium varme til grønnsakene er møre. Når potet- og pastinakkterningene er ferdige heller du av kokevannet. Tilsett laktosefri melk og smør, og mos ved hjelp av en potetstapper.


Smak til med salt og pepper og server!

Julianne 💗