Neste gang du planlegger potetmos som tilbehør til middag vil jeg anbefale å blande inn litt pastinakk! Pastinakk er en grønnsak jeg ble bedre kjent med etter at jeg begynte med lavFODMAP-dietten. Potet- og pastinakkmos er nydelig magevennlig tilbehør til kjøtt, fisk eller kylling og er veldig lett å lage 😊
Potet- og pastinakkmos
Oppskriften gir 3–4 porsjoner (som tilbehør)
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri
For melkefri bruk melkefritt smør/mandeldrikk
Ingredienser
300 g poteter
300 g pastinakk
1 dl laktosefri melk
1 ss smør
smak til med salt og pepper
Slik gjør du
Vask og skrell poteter og pastinakk. Kutt disse i mindre, like store terninger og ha i en medium stor kjele. Fyll på med vann til grønnsakene er dekket og ha litt salt i vannet. Kokes på medium varme til grønnsakene er møre. Når potet- og pastinakkterningene er ferdige heller du av kokevannet. Tilsett laktosefri melk og smør, og mos ved hjelp av en potetstapper.
Smak til med salt og pepper og server!
Julianne 💗
Dette har jeg brukt flere ganger og anbefaler det på det sterkeste! :)
Så hyggelig :D Takk!
Hei :) Kan jeg inkludere sellerirot og gulrot i denne?
Kan jeg ta ut pastinakken?
Det kan du :) Det er kjempegodt det også!