Foto: Line Dammen/Gyldendal


Solen skinner over hele landet – også her i Molde! Jeg må si livskvaliteten har steget betraktelig etter av vi bestemte oss for å flytte hjem. Fjell, sjø og ikke minst en liten veranda og stor platting til å kose seg på på de fine dagene! Nå har vi også kjøpt oss en grill og en ny matverden er i ferd med å åpne seg for meg. Hvor skal jeg begynne liksom?!

Vel, i går innviet vi grillen med å grille laks, squash og paprika. Som tilbehør lagde jeg potetsalaten fra min nyeste bok, Tarmstyrkende lavFODMAP. Den er enkel å lage, smaker nydelig og er proppet med tarmstyrkende resistent stivelse fra de kalde potetene og masse gode plantestoffer fra grønnkål, spinat, friske urter og kaldpresset olivenolje. Så den må jeg bare dele med deg! 

Potetesalat med grønnkål og friske urter


Oppskriften gir 3–4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ingredienser
400 g kokte, avkjølte poteter (gjerne med skall for mer fiber)
1 dl grovhakket grønnkål og/eller spinat
1/2 dl hakket grønn del av vårløk
1/2 stilk stangselleri
Friske urter som f.eks dill, persille, basilikum, rosmarin (ta det du har)
kaldpresset olivenolje
en skvis sitron
salt og pepper

Slik gjør du
Skjær kokte, avkjølte poteter i terninger og ha dem i en liten bakebolle eller i serveringsskåla. Grovhakk grønnkål og/eller spinat, vårløk, stangselleri og urter og tilsett potetene.​ Ha over olivenolje, en skvis sitron og bland forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper. La gjerne stå kaldt i noen timer før servering slik at smakene får tid til å sette seg 😊

Skal du imponere med danderingen: Skjær kokte, avkjølte poteter i skiver og dander dem på et serveringsfat. Bland inn hakket grønnkål eller spinat, grønn del av vårløk, stangselleri og friske urter. Ringle over olivenolje, en skvis sitron og krydre med salt og pepper. 

Denne potetsalaten passer til fisk, kylling og annet godt kjøtt – eller som et vegetarisk tilbehør! 

Håper det smaker 😊

Julianne 💗