Jeg har tatt de populære cottage cheese lappene mine et steg videre og tilsatt… GULROT! Disse er hakket mer avansert enn førstnevnte, men ikke verre enn at du kommer til å synes det er verdt det. Gulrøttene tilføyer litt ekstra fiber og næringsstoffer til lappene i tillegg til at de får en nydelig, naturlig søtsmak. Du kan godt tilsette litt ekstra søtning i røra hvis du ønsker, men jeg synes ikke det var nødvendig.
Cottage cheese lapper med gulrot
Oppskriften gir ca 7 lapper (1 person)
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
Ingredienser
2 egg
4 ss havregryn
2 ss cottage cheese (ev. laktosefri)
2 dl revet gulrot
1 ts kanel
Litt vaniljepulver hvis du har
1/2 ts bakepulver
En klype salt
Slik gjør du
Riv gulrøtter og bland sammen ingrediensene i en liten bakebolle. Bruk en stavmikser/blender og kjør blandingen til en tykk røre. La blandingen svelle i ti minutter før du setter i gang med stekingen.
Stek små lapper på medium varme i stekepannen. Vær forsiktig når du snur dem, de kan ha en tendens til å falle fra hverandre hvis du ikke behandler dem med kjærlighet! Spis de som de er, med litt godt pålegg eller slik jeg liker det: med laktosefri kesam, litt lønnesirup og hakkede valnøtter. Sunt, godt og mettende!
Håper det smaker!
Julianne 💗
Disse ser ordentlig gode ut! Elsker gulrot i bakst :-)
Veldig gode :-) Jeg har tatt helt av med gulrot den siste uka, i brød, lapper, supper og nå skal jeg prøve å ha det i smoothie. Nydelig grønnsak!
Nam! Dette var godt:D
Så kjekt :) Takk skal du ha, Eline!
Disse var kjempegode- nam!
Nå har jeg også testet en ny variant: byttet ut kanel og vanilje med basilikum og oregano. Det ble kjempegode lunsjkaker, hvertfall etter min smak :-)
Åh, hallo! Det høres godt ut :) Det er bare fantasien som setter grenser for hva man egentlig kan få ut av disse lappene. For noen år siden lagde jeg noen varianter hvor jeg tilsatte grønnsaker: Finhakket brokkoli, paprika og vårløk i tillegg til biter av skinke og mye godt krydder. Det hadde jeg glemt, der minte du meg på noe :D
Ønsker deg en god dag, Marianne :)
Disse var supergode:-) Ble jo bare så mett, glemte faktisk at jeg ikke hadde spist middag! Gruet meg litt til å steke de, siden du skrev de kunne falle fra hverandre, men det gjorde de ikke:-)
Brukte blender, men har du prøvd stavmikser?
Håper du legger ut flere varianter av disse(har ikke så god fantasi når det gjelder mat) ;-)
Så bra du likte de! Jeg har flere varianter på lur, disse kan virkelig varieres i det uendelige :) Så bra de ikke falt fra hverandre! Jeg steker fire lapper i gangen og den størrelsen gjør at jeg fint greier å snu de uten at de «revner». Jeg bruker stavmikser, mindre oppvask ;) Ha en god søndag!
Hei, lappene skal prøves, bruker du store eller lettkokte havregryn? :-)
Hei Sissel!
Jeg bruker lettkokte, men det går nok helt fint å bruke store også. Så lenge du bruker stavmikser får du en glatt og fin røre :)
Julianne
Du er jo en livredder! Tusen takk! :-)
:D Bare hyggelig, Lisbeth :)
Hei!
Jeg lagde disse til middag i dag – supergode og snille mot magen :) Men, et kanskje litt rart spørsmål. Er denne porsjoner til en pers? Og er det mer frokost/lunsj eller middag? Var nemlig fortsatt sulten når jeg hadde spist, men er ikke så god på porsjonsstørrelser :p
Hei Marte :) Så hyggelig at lappene falt i smak. Ja, denne porsjonen er til en person – men mer som en frokost/lunsj/kveldsmat og ikke som middag. Da ville jeg i så fall servert den med en god salat ved siden av ;)
Mvh Julianne
Hei,
Jeg er på jakt etter lapper til å ta med til lunsj dagen etterpå, et alterntiv til skiver, egner disse seg til det og skal man i såfall oppbevare dem i kjøleskap natten over? Evt. andre som egner seg til å ta med på jobb for så å ta på pålegg.
Hei Liz, disse egner seg godt til matpakken, med eller uten gulrot :) Fint å lage de kvelden før! Proteinvafler/bokhvetevafler med pålegg er også et godt alternativ.
Mvh Julianne