Jeg har tatt de populære cottage cheese lappene mine et steg videre og tilsatt… GULROT! Disse er hakket mer avansert enn førstnevnte, men ikke verre enn at du kommer til å synes det er verdt det. Gulrøttene tilføyer litt ekstra fiber og næringsstoffer til lappene i tillegg til at de får en nydelig, naturlig søtsmak. Du kan godt tilsette litt ekstra søtning i røra hvis du ønsker, men jeg synes ikke det var nødvendig.
Cottage cheese lapper med gulrot
Oppskriften gir ca 7 lapper (1 person)
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
Ingredienser
2 egg
4 ss havregryn
2 ss cottage cheese (ev. laktosefri)
2 dl revet gulrot
1 ts kanel
Litt vaniljepulver hvis du har
1/2 ts bakepulver
En klype salt
Slik gjør du
Riv gulrøtter og bland sammen ingrediensene i en liten bakebolle. Bruk en stavmikser/blender og kjør blandingen til en tykk røre. La blandingen svelle i ti minutter før du setter i gang med stekingen.
Stek små lapper på medium varme i stekepannen. Vær forsiktig når du snur dem, de kan ha en tendens til å falle fra hverandre hvis du ikke behandler dem med kjærlighet! Spis de som de er, med litt godt pålegg eller slik jeg liker det: med laktosefri kesam, litt lønnesirup og hakkede valnøtter. Sunt, godt og mettende!
Håper det smaker!
Julianne 💗
Disse ser ordentlig gode ut! Elsker gulrot i bakst :-)
Veldig gode :-) Jeg har tatt helt av med gulrot den siste uka, i brød, lapper, supper og nå skal jeg prøve å ha det i smoothie. Nydelig grønnsak!
Nam! Dette var godt:D
Så kjekt :) Takk skal du ha, Eline!
Disse var kjempegode- nam!
Nå har jeg også testet en ny variant: byttet ut kanel og vanilje med basilikum og oregano. Det ble kjempegode lunsjkaker, hvertfall etter min smak :-)
Åh, hallo! Det høres godt ut :) Det er bare fantasien som setter grenser for hva man egentlig kan få ut av disse lappene. For noen år siden lagde jeg noen varianter hvor jeg tilsatte grønnsaker: Finhakket brokkoli, paprika og vårløk i tillegg til biter av skinke og mye godt krydder. Det hadde jeg glemt, der minte du meg på noe :D
Ønsker deg en god dag, Marianne :)
Disse var supergode:-) Ble jo bare så mett, glemte faktisk at jeg ikke hadde spist middag! Gruet meg litt til å steke de, siden du skrev de kunne falle fra hverandre, men det gjorde de ikke:-)
Brukte blender, men har du prøvd stavmikser?
Håper du legger ut flere varianter av disse(har ikke så god fantasi når det gjelder mat) ;-)
Så bra du likte de! Jeg har flere varianter på lur, disse kan virkelig varieres i det uendelige :) Så bra de ikke falt fra hverandre! Jeg steker fire lapper i gangen og den størrelsen gjør at jeg fint greier å snu de uten at de «revner». Jeg bruker stavmikser, mindre oppvask ;) Ha en god søndag!
Hei, lappene skal prøves, bruker du store eller lettkokte havregryn? :-)
Hei Sissel!
Jeg bruker lettkokte, men det går nok helt fint å bruke store også. Så lenge du bruker stavmikser får du en glatt og fin røre :)
Julianne
Du er jo en livredder! Tusen takk! :-)
:D Bare hyggelig, Lisbeth :)
Hei!
Jeg lagde disse til middag i dag – supergode og snille mot magen :) Men, et kanskje litt rart spørsmål. Er denne porsjoner til en pers? Og er det mer frokost/lunsj eller middag? Var nemlig fortsatt sulten når jeg hadde spist, men er ikke så god på porsjonsstørrelser :p
Hei Marte :) Så hyggelig at lappene falt i smak. Ja, denne porsjonen er til en person – men mer som en frokost/lunsj/kveldsmat og ikke som middag. Da ville jeg i så fall servert den med en god salat ved siden av ;)
Mvh Julianne
Hei,
Jeg er på jakt etter lapper til å ta med til lunsj dagen etterpå, et alterntiv til skiver, egner disse seg til det og skal man i såfall oppbevare dem i kjøleskap natten over? Evt. andre som egner seg til å ta med på jobb for så å ta på pålegg.
Hei Liz, disse egner seg godt til matpakken, med eller uten gulrot :) Fint å lage de kvelden før! Proteinvafler/bokhvetevafler med pålegg er også et godt alternativ.
Mvh Julianne
De bare faller fra hverandre ved steking! Hva gjør jeg feil?
Hei! Du må være litt varsom når du steker disse, la de steke godt på ene siden først og så vipper du dem raskt rundt med en stekespade når du skal snu dem. Om det bare blir rot, så steker du dem som vafler neste gang :)