Jeg har tatt de populære cottage cheese lappene mine et steg videre og tilsatt… GULROT! Disse er hakket mer avansert enn førstnevnte, men ikke verre enn at du kommer til å synes det er verdt det. Gulrøttene tilføyer litt ekstra fiber og næringsstoffer til lappene i tillegg til at de får en nydelig, naturlig søtsmak. Du kan godt tilsette litt ekstra søtning i røra hvis du ønsker, men jeg synes ikke det var nødvendig.

Cottage cheese lapper med gulrot


Oppskriften gir ca 7 lapper (1 person)
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn


Ingredienser
2 egg
4 ss havregryn
2 ss cottage cheese (ev. laktosefri)
2 dl revet gulrot
1 ts kanel
Litt vaniljepulver hvis du har
1/2 ts bakepulver
En klype salt

Slik gjør du
Riv gulrøtter og bland sammen ingrediensene i en liten bakebolle. Bruk en stavmikser/blender og kjør blandingen til en tykk røre. La blandingen svelle i ti minutter før du setter i gang med stekingen.

Stek små lapper på medium varme i stekepannen. Vær forsiktig når du snur dem, de kan ha en tendens til å falle fra hverandre hvis du ikke behandler dem med kjærlighet! Spis de som de er, med litt godt pålegg eller slik jeg liker det: med laktosefri kesam, litt lønnesirup og hakkede valnøtter. Sunt, godt og mettende!

Håper det smaker!

Julianne 💗