Disse rundstykkene er inspirert av bloggen kvardagsmat – en av mine favorittmatblogger! Dette er en enkel oppskrift som du smekker sammen på noen få minutter, krever ingen heving og kan derfor nytes kort tid etter baking 😊

Det liker vi! For å redusere mengden FODMAPs i rundstykkene til kvardagsmat, har jeg byttet ut halvparten havregryn med hirseflak. Dette er et enkelt triks som du kan bruke i flere oppskrifter som inneholder mye havre. Havre har et moderat innhold av FODMAPs, og bør derfor ikke spises i for store mengder per måltid. I denne oppskriften fungerer hirseflak veldig godt, og både smak og konsistes er nydelig! Dette blir en oppskrift jeg kommer til å bruke mye framover, og du skal ikke se bort i fra at de kommer i flere variasjoner her på bloggen. Takk til Anita som driver bloggen kvardagsmat for inspirasjon!

Proteinrundstykker


Oppskriften gir 9 rundstykker
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri, velg glutenfrie havregryn

Ingredienser
250 g cottage cheese (evt. laktosefri)
3 egg
125 g havregryn
125 g hirseflak
1 ts bakepulver
½ ts salt 


Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Ha egg og cottage cheese i en bakebolle og kjør glatt med en stavmikser. Tilsett havregryn, hirseflak, bakepulver og salt og rør godt sammen til fin deig. Ha litt vann i hendene og form 9 rundstykker som du fordeler på bakepapiret. Klem bollene litt flate med fingrene. Stek rundstykkene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til rundstykkene har fått en fin og gylden farge. Avkjøl rundstykkene på rist og nyt med godt pålegg. Rundstykkene kan fryses!

Håper det smaker!

Julianne 💗