Omelett er et godt valg hvis du ønsker deg noe kjapt, velsmakende og sunt å spise. Jeg varierer omelettene mye og lager alt fra omelett-wraps til større ovnsbakte fritattas! I dag deler jeg nok en enkel ome-lett (oh, yes I did) som du smekker sammen på 10 minutter. Denne kan du egentlig fylle med det du liker best og har tilgjengelig!

Omelett med tomat og spekeskinke


Oppskriften gir 1 porsjon
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Ingredienser
Olje/smør til steking
2 egg
salt og pepper (evt. litt tørket oregano)
Noen skiver hvitost
En halv tomat, skåret i tynne skiver
Ruccola eller annen baby leaf salat
Spekeskinke (eller vanlig skinke)

Slik gjør du
Skjær tomater i skiver og ta osten ut av kjøleskapet.  Gjør klar stekepannen før du blander sammen to egg i en bakebolle. Tilsett litt salt og pepper.

Varm opp stekepannen til middels og hell i eggene. La omeletten steke til den er omtrent stivnet på overflaten. Nå kan du legge noen osteskiver over hele omeletten før du legger tomater, spekeskinke og litt ruccola på kun en halvpart. Bruk stekespaden og brett den andre halvdelen over og flytt omeletten over på et fat. Maten er klar til å nytes 😋

Håper det smaker!

Julianne 💗