Vafler er mitt favoritt-alternativ til brød, og det meste går i vaffelrøra så lenge du har et godt vaffeljern! Det er ikke lenge siden jeg investerte i et skikkelig et fra Wilfa som piper og gir meg beskjed når vaflen er passe brunet. Stas å kunne kommunisere med et vaffeljern, synes jeg!  Tidligere hadde jeg den billigste varianten jeg kunne finne. Det manglet raskt et ben og stekte ujevnt. Alltid like spennende å finne måter å balansere vaffeljernet på slik at ikke røra rant ut i en dam på den ene siden. Nei, det var godt jeg tok til fornuft, for nå er det andre vafler i heimen! 

Brødvafler begynner kanskje å bli et velkjent begrep, som beskriver en vaffel du kan bruke på samme måte som brød. De er ikke søte som de tradisjonelle vaflene, men er saftige, nøytrale i smaken som også metter veldig godt! Disse holder meg gående til langt på dag. Dette er en oppskrift som også kommer i min nye bok Godt for magen (Gyldendal) i januar 2016 😊

Brødvafler


Oppskriften gir 5 store plater
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri bruk glutenfrie havregryn
For melkefri dropp cottage cheese og bruk mandelmelk istedenfor laktosefri melk

Ingredienser
3 egg 
4 dl laktosefri melk/mandelmelk
4 ss cottage cheese (ev laktosefri)
1 ss rapsolje
1 dl bokhvetemel
1 dl rismel
1 dl havregryn
2 ss chiafrø eller linfrø
1 ts bakepulver
½ ts salt

Slik gjør du
Bland sammen egg, melk, cottage cheese og olje i en bakebolle. Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt sammen. Bruk gjerne en stavmikser og kjør røren glatt. La røra svelle i minst 10 minutter før du steker vaflene i et vaffeljern. Ikke glem å ha litt fett i vaffeljernet før vaflene stekes! Avkjøl på rist og nyt med godt pålegg.

Håper det smaker!

Julianne 💗