«De beste proteinrundstykkene du har laget hittil!», sa min samboer da jeg lagde disse første gang. I denne varianten tilsetter du revet gulrot i deigen som gir en mild søtsmak og et saftig, mer næringsrikt resultat. Enkle å lage er de også! 

Proteinrundstykker med gulrot 


Oppskriften gir 9 rundstykker
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri: velg glutenfri havregryn

Ingredienser
2 – 3 egg
250 g cottage cheese (evt. laktosefri)
2 gulrøtter, revet
10 g chiafrø
125 g bokhvetemel eller annet lavFODMAP-mel
125 g havregryn
1 ts bakepulver
½ ts salt

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha i egg, cottage cheese og revet gulrot i en bakebolle og kjør glatt ved hjelp av en stavmikser.

Tilsett chiafrø, bokhvetemel, havregryn, bakepulver og salt og bland godt sammen. La stå i ca. 10 minutter før du former deigen til 9 rundstykker på stekebrettet. Jeg liker å bruke en spiseskje og litt vann og forme dem i håndflaten før jeg legger de på stekebrettet. Klem dem gjerne litt flate med fingrene, da får du plass til mer godt pålegg og de trenger litt kortere steketid.

Strø over litt chiafrø eller havregryn til pynt om du vil. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til de er gylden i fargen. Avkjøles på rist og nytes med godt pålegg.

Håper det smaker!

Julianne 💗