Mitt favorittsnop er helt klart karameller. Ikke bare smaker det nydelig, men en karamell varer så innmari lenge i munnen. Jeg ble derfor litt skuffet da jeg lagde disse første gang – resultatet ble mer som fudge, ikke som seige, deilige karameller. Misforstå meg rett, smaken var himmelsk! Men søren og, de spises så så fort opp! I år var formålet med karamell-lagingen å gi de bort som små jule-oppmerksomheter. Det er kjekt å gi bort noe hjemmelaget og som du har brukt litt tid på. Å pakke inn 102 små karameller for hånd, sier vel sitt😅


Oppskriften har jeg funnet hos Kvardagsmat, som igjen har funnet den hos krem.no! og den var knallgod! Jeg har gjort noen endringer for å få den litt mer magevennlig, i tillegg å strø over litt maldonsalt før de stivnet. Jeg gir dere ingrediensene til den magevennlige varianten, så overlater jeg den detaljerte beskrivelsen til Anita eller Elin!

Salte fløtekarameller


Oppskriften gir ca 100 små karameller
Oppskriften lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Ingredienser
3 dl laktosefri fløte
250 g sukker
100 g sirup
60 g meierismør
Litt maldonsalt

Slik gjør du
Det finner du ut HER .

Jeg anbefaler at du leser gjennnom kommentarfeltet før du setter i gang, da får du kanskje svar på noe av det du er usikker på før du gjør feil.


Håper det smaker!

Julianne 💗