For mange med IBS er et av symptomene «følelsen av ufullstendig tømming». Du går på toalettet når du må, men føler at tarmen din fremdeles har mer å by på selv om det ikke kommer mer. Man tar gjerne en pause, men så tar det ikke lang tid før du får trang til å gå på do igjen. Noen opplever at dette skjer mange ganger i løpet av en dag. Dette er selvsagt slitsomt og gjør at man stoler mindre på hvordan magen oppfører seg. Så, hva kan hjelpe?

Et godt tips jeg plukket opp i boken «sjarmen med tarmen» av Guilia Enders, var denne geniale stillesittingen. I vestlige land sitter vi pent og pyntelig på toalettet, uten at vi forstår at dette kan påvirke hvor godt vi tømmer tarmen. Som dere ser på illustrasjonen over (fra boken sjarmen med tarmen) ser dere at tarmen har en liten «knekk» når vi sitter rett opp og ned på do.

Den ideelle stillingen å gjøre fra seg på, er å sitte på huk – slik vi gjorde før de moderne toalettene kom. Sett derfor en krakk under bena når du setter deg på do, og bøy deg litt fremover. «Knekken» får dermed en bedre vinkel som kan gjøre det enklere for deg å få tømt deg skikkelig. Dette trikset er også genialt for deg som sliter med hard mage/forstoppelse – jeg lover deg: krakken vil bli din nye bestevenn ❤️

Lykke til!

Julianne 😊