Altså… popcorn er godt. Popcorn med mørk sjokolade og havsalt er enda bedre. I tillegg er det lavFODMAP og kan til og med bidra til å styrke tarmfloraen din!

Hvordan? Jo. Popcorn inneholder en del fiber. Fiber er god næring til de gode bakteriene som lever i tarmen din. Når du spiser fiberrikt, takker bakteriene deg med å blant annet produsere kortkjedede fettsyrer som styrker tarmen fra innsiden, som igjen styrker både fordøyelsen og immunforsvaret i tarmen din.

Fiberrik mat = tarmstyrkende mat!

Mørk sjokolade inneholder et annet tarmstyrkende stoff, nemlig en masse helsebringende fytokjemikalier. Vi kan også kalle det plantestoffer som du finner masse av i fargerik mat. Mørk sjokolade inneholder store mengder, og jo høyere kakaoprosent, desto mer 😊 

Oppskriften er fra boken Tarmstyrkende lavFODMAP-mat [link til e-bok]

Sjokolade-popcorn med havsalt


Oppskriften holder til 2 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri
For melkefri; velg en melkefri sjokolade

Ingredienser
1 ss kokosolje
100 g upoppet popcorn
50 g mørk sjokolade
maldonsalt 

Slik gjør du
Ta fram en kjele, ha i kokosolje og varm den forsiktig opp til middels varme. Legg et par upoppede popcornkjerner i kjelen for å sjekke om oljen er varm nok. Når de popper, kan du ha i resten av popcornkjernene.

Sett på lokk og rist forsiktig på kjelen. Lytt og følg med på popcornet underveis, dette går fort. Trekk kjelen av platen når du ikke lenger hører så hyppig popping som i starten. Ta lokket av kjelen og la popcornet avkjøle seg litt mens du hakker opp mørk sjokolade.

Strø sjokoladen over det lune popcornet slik at den smelter. Vend inn med en slikkepott. Strø tilslutt over litt maldonsalt og ha popcornet over i en passende skål.

Nytes umiddelbart… og husk servietter 😅

Julianne 💗