Nå har jeg eksperimentert fram litt sunnere, men magevennlig snop, inspirert av peanøttsnop-oppskriften fra boka til Linn, Sprudlende sunn. 

Linn sin er SÅ god, men lages med både cashewnøtter og dadler, som gjør at FODMAP-innholdet fort blir høyt. Så nå har jeg gjort noen enkle bytter for å gjøre dem lavFODMAP!

Jeg byttet ut cashew med valnøtter og dadler med rosiner. 

Rosiner er lavFODMAP inntil 13 gram per måltid, så det betyr at du fint kan nyte noen biter av denne uten at FODMAP-innholdet blir for høyt. 

Det er mektige greier, så du blir forhåpentligvis tilfredsstilt av en liten mengde 😃

Snickers-biter


Oppskriften er lavFODMAP, naturlig lav på laktose
For glutenfri, dropp havregryn eller velg glutenfrie havregryn
For melkefri velg en melkefri sjokolade

Ingredienser
100 gram salte peanøtter
40 gram valnøtter
1 ss havregryn
40 gram lønnesirup (eller litt mindre, smak deg fram)
45 gram rosiner
1 klype maldonsalt
40 gram mørk sjokolade (smeltet på toppen)

Slik gjør du det
Ta fram en foodprosessor og knus peanøtter og valnøtter grovt. 

Tilsett havregryn, lønnesirup, rosiner og halvsalt og kjør til du har en grov, klebrig deig. 

Ta fram en liten boks (jeg har en liten plastboks) eller noe lignende med litt høye kanter. Ha deigen over og press jevnt utover med en skje. Sett kaldt i fryseren i 10 minutter eller i kjøleskapet i 60 minutter til avkjøling. 

Smelt sjokolade i vannbad, eller som jeg gjør det – direkte i en liten kjele på temperatur 1 av 9 på kokeplaten. Rør om underveis til sjokoladen har smeltet. 

Hell den smeltede sjokoladen over peanøttsnopet og strø gjerne over litt hakkede peanøtter på toppen for pynt. Litt ekstra maldonsalt er også godt! Sett kaldt i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet og kutt i passende små biter. Oppbevar i en tett boks i kjøleskapet 😄


Håper det smaker!

Julianne 💗