Jeg er stor fan av vafler, og her i hus lager vi det minst en gang i uka.

Vi bruker det nemlig som et magevennlig og næringsrikt alternativ til brød, da i form av brødvafler 😉

Dette er en søt variant, jeg tilsetter helt enkelt en banan i røra 😋

Søte brødvafler


Oppskriften gir 6 store vaffelplater
Oppskriften er lavFODMAP, naturlig lav på laktose
For glutenfri, velg glutenfrie havregryn
For melkefri, bruk mandelmelk og evt. kokosyoghurt isteden for cottage cheese

Ingredienser
3 stk egg
2 store ss cottage cheese
1 banan
4 dl laktosefri melk
2 ss chiafrø
1 ss rapsolje
1 dl havregryn
1 dl bokhvetemel
1 dl fullkornsrismel
1 ts bakepulver
1 liten ts salt

Det er også godt å ha litt kardemomme eller kanel i røra! 

Slik gjør du
Ha egg, cottage cheese og banan i en bakebolle og kjør glatt med en stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene og kjør gjerne glatt en gang til med stavmikseren.

La røra svelle i 10 minutter før du setter i gang med stekingen. Ha smør i vaffeljernet og stek til vaflene er gyldne og fine i fargen.

Avkjøl på rist og nyt nystekte, magevennlige vafler som gjør godt for magen! 

Håper det smaker! 

Julianne 💗