Hei! I dag har jeg en nydelig oppskrift til dere: Squashlasagne! Denne er lav på karbohydrater, rik på proteiner, fri for gluten og lav på FODMAPs.

Red. 2022: Squash er lavFODMAP inntil 65 g per måltid, så bruk en medium stor squash og skjær tynne skiver for å unngå at det blir for mye per måltid når du er i eliminasjonsfasen av dietten 😊

Squashlasagne


Oppskriften gir 3-4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Ingredienser

Kjøttsaus
2 ss rapsolje eller hvitløksolje
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
½ paprika, skjært i små biter
1 ss tomatpuré
400 g (1 boks) hakkede tomater
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
en klype kajennepepper
salt og pepper
1 ts sukker

«Lasagneplater»
1 squash

Hvit saus
En boks (250 g) cottage cheese 
0,5 dl melk/fløte (evt. laktosefri) 
½ ts muskat
Salt og pepper
Revet ost til toppen

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader. Start med kjøttsausen. Ha olje i stekepanna og stek kjøttdeigen ferdig. Ha i små biter av paprika og la steke i noen minutter før du tilsetter tomatpuré. La tomatpureén steke i et halvt minutt før du tilsetter hermetiske tomater. Smak til med tørkede urter, krydder, salt og pepper. Ha i en ss tomatpuré og la surre sammen med kjøttdeigen i et halvt minutt før du tilsetter Skru ned varmen til lav temperatur og la sausen koke i minst 10 minutter.

I mellomtiden skjærer du opp squashen til «lasagneplater» som er omtrent 0,3 cm tykk. Jeg deler squashen i to – deretter skjærer jeg hver halvpart i tre skiver slik at jeg til slutt ender opp med tolv squashskiver.

Lag deretter den hvite sausen: Bland cottage cheese og fløte. Bruk en stavmikser eller en gaffel til å mose cottage cheese-bitene slik at du får en jevnere «saus». Tilsett muskat og smak til med salt og pepper.

Ta fram en liten ildfast form (jeg har denne fra IKEA). Før du starter, pass på at du fordeler sausen slik at du har nok til tre lag med kjøtt, squash og cottage cheese.

Start med å legge et lag med kjøttsaus, deretter fire squashskiver og et lag med cottage cheese-sausen. Den hvite sausen er litt tykk, så smør den ut så godt du kan. Legg så et nytt lag med kjøttsaus, squash og cottage cheese – og en siste gang.

Topp lasagnen med revet gulost og sett formen midt i ovnen på 200 grader i omtrent 20-25 minutter.

La gjerne lasagnen stå å hvile seg i 10 minutter før du serverer.

Håper det smaker!!

Julianne 💗