Bali kyllingryte fra Toro var en av mine favoritter som barn, men nå har jeg gjenskapt den i en magevennlig og mer næringsrikt versjon – og jeg tør påstå at den er enda bedre 😃

Oppskriften er hentet fra min nyeste bok Mageplagefri som denne uken er landets andre mest solgte bok (!) – noe som er helt uvirkelig, men ufattelig gøy for en selvpubliserende forfatter! 🥹

Boka har jeg skrevet til deg som nylig har fått IBS-diagnosen og for deg som har kavet en stund, men som fremdeles ikke har funnet ut hva du trenger for en mage i balanse. Rådene i boka, og den helhetlige tankegangen har hjulpet mange bli mageplagefri allerede 🫶🏼

Kjøp boka som gjør deg fri fra IBS her 💗

Baligryte med kylling


Oppskriften holder til 4 personer
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
For melkefri, bytt ut fløyte med mer kokosmelk

Ingredienser
500 g kyllingfilet
1 ss fersk ingefær, finhakket
2-3 stk vårløk (grønn del)
1 paprika
2 gulrøtter
50 g grønt eple
100 g fersk ananas
1,5 ss karri
1 ts paprikapulver

250 g kokosmelk (liten boks)
1 dl vann utblandet med 1 ss kyllingfond (eller hjemmelaget kraft)
1 dl fløte (eller mer kokosmelk)
2 ss soyasaus
½ lime, saften
salt og pepper
1 ss maisenna utblandet i ½ dl vann

Server gjerne med
Villris eller quinoa
En grønn salat
Frisk koriander 

Slik gjør du

  1. Kutt kyllingfileten i terninger og stek dem nesten ferdig i en stekepanne og sett til side.
  2. Sett ris eller quinoa på kok.
  3. Finhakk ingefær og vårløk og kutt paprika, gulrot, eple og ananas i små, like store terninger.
  4. Varm et par ss olje i en kjele og stek ingefær og vårløk på medium varme i noen minutter.
  5. Tilsett resten av grønnsakene, eple og ananas og la steke noen minutter før du har i karri og paprikapulver. La steke i et lite minutt.
  6. Tilsett kokosmelk, kraft eller vann og fond, samt fløte og kok forsiktig opp.
  7. Smak til med soyasaus, limesaft, salt og pepper.
  8. Tykne sausen ved å blande ut 1 ss maisenna i en halv dl vann og tilsett i gryta.
  9. Tilsett så den stekte kyllingen og la koke i noen minutter til.
  10. Lag en enkel grønn salat ved siden av og served gryta med kokt ris eller quinoa – og topp gjerne gryta med frisk koriander om du har!

Håper det smaker!

💗 Julianne