Bali kyllingryte fra Toro var en av mine favoritter som barn, men nå har jeg gjenskapt den i en magevennlig og mer næringsrikt versjon – og jeg tør påstå at den er enda bedre 😃
Oppskriften er hentet fra min nyeste bok Mageplagefri som denne uken er landets andre mest solgte bok (!) – noe som er helt uvirkelig, men ufattelig gøy for en selvpubliserende forfatter! 🥹
Boka har jeg skrevet til deg som nylig har fått IBS-diagnosen og for deg som har kavet en stund, men som fremdeles ikke har funnet ut hva du trenger for en mage i balanse. Rådene i boka, og den helhetlige tankegangen har hjulpet mange bli mageplagefri allerede 🫶🏼
Kjøp boka som gjør deg fri fra IBS her 💗
Baligryte med kylling
Oppskriften holder til 4 personer
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
For melkefri, bytt ut fløyte med mer kokosmelk
Ingredienser
500 g kyllingfilet
1 ss fersk ingefær, finhakket
2-3 stk vårløk (grønn del)
1 paprika
2 gulrøtter
50 g grønt eple
100 g fersk ananas
1,5 ss karri
1 ts paprikapulver
250 g kokosmelk (liten boks)
1 dl vann utblandet med 1 ss kyllingfond (eller hjemmelaget kraft)
1 dl fløte (eller mer kokosmelk)
2 ss soyasaus
½ lime, saften
salt og pepper
1 ss maisenna utblandet i ½ dl vann
Server gjerne med
Villris eller quinoa
En grønn salat
Frisk koriander
Slik gjør du
- Kutt kyllingfileten i terninger og stek dem nesten ferdig i en stekepanne og sett til side.
- Sett ris eller quinoa på kok.
- Finhakk ingefær og vårløk og kutt paprika, gulrot, eple og ananas i små, like store terninger.
- Varm et par ss olje i en kjele og stek ingefær og vårløk på medium varme i noen minutter.
- Tilsett resten av grønnsakene, eple og ananas og la steke noen minutter før du har i karri og paprikapulver. La steke i et lite minutt.
- Tilsett kokosmelk, kraft eller vann og fond, samt fløte og kok forsiktig opp.
- Smak til med soyasaus, limesaft, salt og pepper.
- Tykne sausen ved å blande ut 1 ss maisenna i en halv dl vann og tilsett i gryta.
- Tilsett så den stekte kyllingen og la koke i noen minutter til.
- Lag en enkel grønn salat ved siden av og served gryta med kokt ris eller quinoa – og topp gjerne gryta med frisk koriander om du har!
Håper det smaker!
💗 Julianne
Eple i oppskriften? Er det feil eller er det faktisk slik at de fleste tåler eple?
Jeg reagerer kraftig på eple og holder meg unna. Men skjer det noe når det blir kokt som gjør at det blir «snillere»?
Hei Hilde :) Ja, her bruker jeg litt eple for smakens skyld – mengden er så liten at mengden FODMAPs også blir lav. Kokte epler tåles ofte bedre enn rått. Du må gjerne prøve og vurdere hvordan det går, hvis ikke så kan du fint droppe eple og bare bruke ananas i denne oppskriften. Hilsen Julianne
Denne gryteretten skal prøves, høres helt nydelig ut.
Koser meg med å bla i den nye kokeboka, mange spennende oppskrifter.
Liker veldig godt oversikten over matvarer det er lurt å ha i huset.
Hei Aina Beate! Takk for hyggelig melding, så glad du liker boka og at oversikten er nyttig! 😀
Nydelig! Denne har jeg savna!
Så godt å høre at den falt i smak! Takk for tilbakemelding 💗
Knallgod😊
Så godt å høre! Takk for tilbakemelding 😄