🛒 Klikk her for å laste ned gratis oversikt over LavFODMAP basismatvarer og handleliste 🥦

Dette bananbrødet baker jeg ofte når jeg har en del modne bananer liggende. Det er enkelt å lage og smaker nydelig! Jeg nyter det gjerne til en god kopp med kaffe eller tar med i matpakka på tur 😊

Bananbrød med kakao og valnøtter


Oppskriften gir ett bananbrød
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
For melkefri velg mandeldrikk
Mengdeanbefaling er 2-3 skiver per måltid

Ingredienser
3 modne bananer
3 egg
0,5 dl laktosefri melk
100 g havregryn
100 g quinoamel eller rismel
45 g kakaopulver
1 ts bakepulver
3-4 ss kokossukker eller lønnesirup
1 klype salt
50 g valnøtter

Slik gjør du
1. Sett stekeovnen på 175 grader og kle en brødform med bakepapir.
2. Skrell bananene og ha dem i en bakebolle og tilsett egg og melk. Bruk en stavmikser til å kjøre blandingen glatt.
3. Bland deretter inn havregryn, mel, kakao og bakepulver. Rør godt sammen med en slikkepott.
4. Smak til med søtning og en klype salt og tilsett hakkede valnøtter.
5. Ha røra i brødformen og sett den på et stekebrett midt i ovnen. Stek brødet i cirka 50 minutter.
6. Stikk en strikkepinne midt i brødet når tiden nærmer seg. Bananbrødet er ferdig når det ikke fester seg deig på strikkepinnen og er gyldent og fint i fargen. 

Håper det smaker! 😃

Julianne 💗