Dette bananbrødet baker jeg ofte når jeg har en del modne bananer liggende. Det er enkelt å lage og smaker nydelig! Jeg nyter det gjerne til en god kopp med kaffe eller tar med i matpakka på tur 😊

Bananbrød med kakao og valnøtter


Oppskriften gir ett bananbrød
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
For melkefri velg mandeldrikk
Mengdeanbefaling er 2-3 skiver per måltid

Ingredienser
3 modne bananer
3 egg
0,5 dl laktosefri melk
100 g havregryn
100 g quinoamel eller rismel
45 g kakaopulver
1 ts bakepulver
3-4 ss kokossukker eller lønnesirup
1 klype salt
50 g valnøtter

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 grader og kle en brødform med bakepapir. Skrell bananene og ha dem i en bakebolle. Tilsett eggene og bruk en stavmikser til å kjøre blandingen glatt. Bland inn havregryn, mel, kakao og bakepulver. Rør godt sammen med en slikkepott. Smak til med søtning og en klype salt og tilsett hakkede valnøtter. Ha røra i brødformen og sett den på et stekebrett midt i ovnen. Stek brødet i cirka 50 minutter. Stikk en strikkepinne midt i brødet når tiden nærmer seg. Bananbrødet er ferdig når det ikke fester seg deig på strikkepinnen og er gyldent og fint i fargen. 

Håper det smaker! 😃

Julianne 💗