Pestoen vi kjøper ferdig i butikken er ofte laget med hvitløk, som kan trigge plager hos noen med IBS. Heldigvis er det lett å lage pestoen magevennlig selv, og det får du oppskrift på i dag! Du kan bruke en god hvitløksolje i denne. Du kan enten lage selv (se tips under) eller kjøpe ferdig.

Huskeregel på handletur
Er hvitløksoljen tilsatt hvitløksaroma er den lavFODMAP.
Er den tilsatt hvitløksekstrakt, er den høyFODMAP.

Basilikumpesto


Oppskriften gir et lite glass med pesto
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Ingredienser
Blader fra en basilikumplante
50 g pinjekjerner (eller valnøtter)
30 g revet parmesan
½ til 1 dl olivenolje eller en lavFODMAP-hvitløksolje.
smak til med salt, pepper og presset sitron


Slik gjør du
Kjør basilikum, pinjekjerner, parmesan og olje i en foodprosessor eller bruk stavmikseren. Tilsett mer olje om pestoen virker tykk. Smak til med sitron, salt og pepper. Ha over på et lite glass med lokk. Oppbevares kaldt i kjøleskapet.

Håper det smaker!

Julianne 💗