Jeg vet ikke om dere har smakt coco crunch-kulene til Funky Fresh Foods? De selges i noen helsekostbutikker og kan også kjøpes i noen kaféer her i Oslo. De er ikke 100 % lavFODMAP fordi de er søtet med agavesirup som er høyFODMAP. De gangene jeg har muligheten, tar jeg ofte sjansen fordi jeg greier ikke la være! Perfekt kaffemat som også gir kroppen gode næringstoffer.

Jeg har lenge hatt lyst til å lage disse selv på en eller annen måte, og har lett etter en oppskrift som kan minne om de deilige kulene. For noen uker siden fant jeg bloggen til Malenes Makt Mat, som har en nydelig oppskrift som jeg har latt meg inspirere kraftig av! Disse heter coco crunch fordi de inneholder spiret bokhvete. Dette kan du kjøpe i helsekostbutikken og anbefales virkelig i disse kulene. Har du ikke, kan du nok lage de uten også – selv om opplevelsen blir litt mindre crunchy!

Coco-crunch kuler


Oppskriften gir ca 20 kuler
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri
For glutenfri bruk glutenfrie havregryn

Ingredienser
150 g lettkokte havregryn
30 g kakaopulver
1 ts vaniljepulver
1 ts pulverkaffe
½ ts maldonsalt
60 g lønnesirup (ca ½ dl)
100 g kaldpresset kokosolje (ikke smeltet)
50 g spiret bokhvete (helsekost)
50 g kokosmasse å trille kulene i


Slik gjør du
Kjør havregryn til mel i en foodprosessor. Tilsett kakaopulver, vaniljepulver og pulverkaffe og kjør til blandingen er godt kombinert. Ha i lønnesirup og kokosolje og kjør til du får en smidig deig som du kan trille til kuler. Ha deretter deigen over i en liten bakebolle og tilsett spiret bokhvete. Kna deigen godt sammen!

Ha kokosmasse på et fat og vask hendene godt før du setter i gang med trillingen. Trill deigen til små kuler og rull dem i kokosmasse. Legg kulene i en boks med lokk og sett kaldt i kjøleskapet før du nyter!

Håper det smaker!

Julianne 💗