Noe av det beste jeg vet med helg, er å nyte lange frokoster sammen med min bedre halvdel. Nybakte eltefrie speltrundstykker, godt pålegg, kokte egg, presskannekaffe og tente lys. Det er virkelig toppen av hverdagsglede! I helgen som var, slo jeg til og lagde eggesalat. Denne er kraftig inspirert av en oppskrift jeg fant på bloggen Enestående Mat. Forskjellen er at jeg bruker vanlig majones og ikke aïoli. Jeg har også tilsatt et ekstra egg. Denne må du prøve!

Eggesalat


Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri


Ingredienser
3 hardkokte egg
1/2 paprika
En vårløk, grønn del
40 g majones
En skvis sitron
Salt og pepper

Slik gjør du
Kok eggene (hardkokt: 9 minutter) og la de avkjøles. Kutt paprika og det grønne av vårløken i små biter. Fjern skallet av eggene og del dem ved hjelp av en eggedeler. Først på tvers, så på langs, eller bruk en kniv og skjær eggene i små biter. Tilsett majones og rør godt sammen. Smak til med sitron, salt og pepper. Eggesalaten kan spises umiddelbart, men smaker enda bedre hvis den får stå kaldt i noen timer.

Håper det smaker!

Julianne 💗