Noe av det beste jeg vet med helg, er å nyte lange frokoster sammen med min bedre halvdel. Nybakte eltefrie speltrundstykker, godt pålegg, kokte egg, presskannekaffe og tente lys. Det er virkelig toppen av hverdagsglede! I helgen som var, slo jeg til og lagde eggesalat. Denne er kraftig inspirert av en oppskrift jeg fant på bloggen Enestående Mat. Forskjellen er at jeg bruker vanlig majones og ikke aïoli. Jeg har også tilsatt et ekstra egg. Denne må du prøve!
Eggesalat
Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri
Ingredienser
3 hardkokte egg
1/2 paprika
En vårløk, grønn del
40 g majones
En skvis sitron
Salt og pepper
Slik gjør du
Kok eggene (hardkokt: 9 minutter) og la de avkjøles. Kutt paprika og det grønne av vårløken i små biter. Fjern skallet av eggene og del dem ved hjelp av en eggedeler. Først på tvers, så på langs, eller bruk en kniv og skjær eggene i små biter. Tilsett majones og rør godt sammen. Smak til med sitron, salt og pepper. Eggesalaten kan spises umiddelbart, men smaker enda bedre hvis den får stå kaldt i noen timer.
Håper det smaker!
Julianne 💗
Nam! Det ser jo så godt ut :-) Denne må jeg prøve så fort jeg får ferie neste uke. På nystekte rundstykker, og om man tilsetter noen reker, så må jo det smake himmelsk :-) Håper du får nyte fine frokoster i helgen :-)
Takk :) Det er nok veldig godt å tilsette litt reker, eller kokt skinke som Enestående mat har i :) Denne blir fin til jul vettu. Stå på siste tiden før ferie, Karoline! Ikke lenge igjen nå :D Klem fra meg
Måtte lage denne med en gang, kjempegodt!!
:D Så kjekt, Line! Ha ei nydelig helg :)
Hvor mange porsjoner holder det til? Ser veldig godt ut
Hei Elise! Oppskriften holder til 2-3 porsjoner :)
Denne var enkel, men kjempegod! Jeg rørte inn en boks med «tunfisk i vann» og litt paprika pulver! Anbefales!!!
Serverte den på «Proteinrundstykker med chiafrø» som jeg fant oppskrift på her i appen. Ble veldig godt. Kommer garantert ril å lage igjen!
Hei Sandra! Så hyggelig å høre og takk for tips om å ha i tunfisk, det kan jeg tenke meg gjorde susen – både på smak og at måltidet holdt deg mett og tilfreds lenge! og magen, så klart ;) Mvh Julianne