En nydelig gresk-inspirert salat uten kjøtt. God som en rett i seg selv eller som tilbehør!

Gresk salat med halloumi og cantaloupemelon 


Oppskriften gir 2 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, naturlig lav på laktose.
For melkefri kan du bytte ut halloumi med f.eks stekt kyllingfilet

Ingredienser
150 g halloumi
tomater i ulike størrelser
½ agurk
½ dl oppskåret vårløk (grønn del)
100 g cantaloupemelon
10 oliven
frisk mynte
2 ss god olivenolje
1 ts hvitvinseddik eller presset sitronsaft
1 ts tørket oregano
pepper  

Slik gjør du
Skjær halloumi i ½ centimeter tykke skiver og stek i cirka 2 minutter på hver side i en stekepanne på medium varme. Når osten har fått en gyldenbrun farge er den ferdig. Legg osten til side. Vask og kutt grønnsaker og frukt i mindre biter og ha i en bolle. Bland olivenolje, hvitvinseddik/sitronsaft, tørket oregano og kvernet pepper godt sammen en liten skål før du har den i salaten like før servering. Fordel den fargerike salten sammen med stekt halloumi på to tallerkener, pynt med frisk mynte og server! 🌿

Håper det smaker!

Julianne 💗