En nydelig gresk-inspirert salat uten kjøtt. God som en rett i seg selv eller som tilbehør!
Gresk salat med halloumi og cantaloupemelon
Oppskriften gir 2 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, naturlig lav på laktose.
For melkefri kan du bytte ut halloumi med f.eks stekt kyllingfilet
Ingredienser
150 g halloumi
tomater i ulike størrelser
½ agurk
½ dl oppskåret vårløk (grønn del)
100 g cantaloupemelon
10 oliven
frisk mynte
2 ss god olivenolje
1 ts hvitvinseddik eller presset sitronsaft
1 ts tørket oregano
pepper
Slik gjør du
Skjær halloumi i ½ centimeter tykke skiver og stek i cirka 2 minutter på hver side i en stekepanne på medium varme. Når osten har fått en gyldenbrun farge er den ferdig. Legg osten til side. Vask og kutt grønnsaker og frukt i mindre biter og ha i en bolle. Bland olivenolje, hvitvinseddik/sitronsaft, tørket oregano og kvernet pepper godt sammen en liten skål før du har den i salaten like før servering. Fordel den fargerike salten sammen med stekt halloumi på to tallerkener, pynt med frisk mynte og server! 🌿
Håper det smaker!
Julianne 💗
Hei! Vet du om melonen Piel del sapo er lav fodmap? Den ligner litt på cantaloupe.
Hei :) Piel de Sapo er faktisk ikke testet, men prøv deg litt frem. Jeg spiser den :)
Hei! Jeg er veldig fristet til å prøve ut denne oppskriften da gresk salat er noe jeg er veldig glad i. Men, på appen til The Monash University står Haloumi oppført som moderat-FODMAP. Vil det si at noen kan reagere på denne salaten/haloumi?
Hei :) Matvarer listet som moderat er matvarer som har et noe høyere innhold FODMAPs enn matvarer listet som lav. Det betyr at inntaket bør begrenses og ikke spises i for store mengder. Det er derfor du finner en mengdebegrensning på disse matvarene. Bruk gjerne matvarene listet som moderat i matlagingen din. Bruk det som «krydder», bruker jeg å si – det er ikka alltid så mye som skal til for å gjøre maten litt mer spenstig og spennende :)
Grunnen til at halloumi er listet som moderatFODMAP er på grunn av innholdet av laktose. Halloumi er ikke laktosefri, men har et lavt innhold laktose per 100 g (2 g) noe de fleste vil tåle. I denne oppskriften (ment til 2 personer) har jeg 75 g hallomi til hver, noe som gir kun 1,5 g laktose. Til sammenligning vil en person med laktoseintoleranse ofte kunne tåle opp mot 12 g laktose per dag uten at det gir store plager. Håper du prøver salaten! Den er nydelig :D
Mvh Julianne