Det skal være enkelt å spise magevennlig og det skal smake godt. Når jeg lager oppskrifter er det også viktig for meg at rettene er så normale som mulig slik at at hele familien kan spise samme mat.

Det gjør det enklere å spise magevennlig i praksis (puh, å lage flere retter er et kav) og for deg som sliter med magen kan føle seg inkludert og ikke så annerledes selv om magen innimellom krangler 💗

Denne retten er fra min nyeste bok Mageplagefri hvor oppskriftene ble nøye utvalgt for å være så enkle som overhode mulig 😊 Bruk de magevennlige grønnsakene du har, og topp gjerne med litt deilige spirer! ✨

Grønnsakseggerøre


Oppskriften gir 2 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og glutenfri
For melkefri, velg et melkefritt smør eller bruk en god olivenolje

Ingredienser
smør eller olivenolje til steking
1 gulrot
1 god bunt brokkoli
1 kvart paprika
1 vårløk (grønn del)
4 egg
salt og pepper
evt andre tørkede eller friske urter

Slik gjør du
1. Vask og klargjør grønnsakene: kutt gulrot, brokkoli og paprika i små terninger og grovhakk grønn del av vårløk. Jo mindre du kutter grønnsakene, desto raskere blir retten ferdig.

2. Varm opp smør eller olje på medium varme i en stekepanne, og stek grønnsakene til de er møre.

3. Visp sammen eggene i en bakebolle og skru ned temperaturen på stekepanna.

4. Hell eggene over grønnsakene og rør i blandingen til eggene «setter seg».

5. Krydre med salt, pepper og andre urter om du har!

Tips!
Bland inn litt revet ost eller biter av en god skinke for variasjon 😊

Nyt gjerne med ei god skive magevennlig brød, knekkebrød eller som fyll inni speltlomper 😋

Håper det smaker!

💗 Julianne