Dere som følger med meg på snap chat (juliannesfodmap), fikk kanskje med dere tilberedningen av denne nydelige gulrot-suppa i går? Etter en veldig hyggelig kommentar fra en leser om at hun havnet i «suppehimmelen» etter at hun hadde laget denne, bestemte jeg meg for å lage den igjen. Det var lenge siden, men jeg må nesten si meg enig – denne suppa tok meg til suppehimmelen! Jeg hadde glemt at den var så god. MMm! Doble oppskriften om du vil ha rester, sier jeg bare. Her kommer oppskriften, så håper jeg at du også liker den 😋

Gulrot- og ingefærsuppe


Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, melkefri

Ingredienser
2 ss rapsolje
400 g gulrøtter, skåret i biter
2 ss fersk ingefær, finhakket
5 dl vann + ca 1-2 ss fond uten løk og hvitløk (f. eks touch of taste med kylling) 
2 dl kokosmelk
1 ss spisskummen
1 ss limesaft
salt, pepper og kajennepepper
frisk koriander
200-300 g strimlet svinekjøtt eller kylling.

Torsk eller annen hvit fisk er også godt i denne suppen! 

Slik gjør du
Mål opp, skrell og kutt gulrøttene i mindre, like store biter og finhakk ingefær. Varm olje i en middels stor kjele på medium varme og tilsett grønnsakene. La grønnsakene steke i et par minutter før du tilsetter spisskummen. Vend grønnsakene godt i oljen og krydderet. Hell deretter over vann ferdig utblandet med fond. Sett lokket på kjelen og kok suppen til gulrøttene er møre.

Mens gulrøttene koker, tar du fram en stekepanne og steker strimlet svinekjøtt eller kylling. Sett til side. Når gulrøttene er ferdigkokt, bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Sett kasserollen tilbake til platen og tilsett kokosmelk. Smak til med salt, pepper, limesaft og litt kajennepepper om du ønsker en spicy variant.

Fordel kjøttet i to dyptallerkner og hell over et par øser suppe. Topp med frisk koriander og server! 

Håper det smaker!

Julianne 💗