Hei dere!

Siden quinoa er nokså ukjent for mange, tenkte jeg at jeg skulle gi dere en liten innføring i hvordan tilberede gullfrøene. Gjøres dette feil,  kan du ende opp med en våt og tung quinoa framfor en tørr og fluffy en! Sistnevnte er den vi ønsker 😀

Slik koker du quinoa


Quinoa er lavFODMAP og naturlig fri for gluten

Ingredienser
1 del ukokt quinoa (f.eks 1 dl) 
2 deler vann (f.eks 2 dl) 

Slik gjør du
1. Skyll quinoaen godt under springen ved hjelp av en sil. Quinoa inneholder naturlige bitterstoffer som vi bør skylle bort før vi spiser den.

2. Ha quinoaen i kasserollen sammen med vann

3. Skru på platen og sett lokk på kasserollen. Når vannet koker, gi den 10 minutter.

4. Etter 10 minutter, drar du kasserollen av platen og lar den stå i 10 minutter til med lokk.

5. Bruk en gaffel og fluff til.

6. Smak eventuelt til med litt salt: Nå er den klar til å spises!

Håper dette var nyttig!

Julianne 💗