Hei dere!
Siden quinoa er nokså ukjent for mange, tenkte jeg at jeg skulle gi dere en liten innføring i hvordan tilberede gullfrøene. Gjøres dette feil, kan du ende opp med en våt og tung quinoa framfor en tørr og fluffy en! Sistnevnte er den vi ønsker 😀
Slik koker du quinoa
Quinoa er lavFODMAP og naturlig fri for gluten
Ingredienser
1 del ukokt quinoa (f.eks 1 dl)
2 deler vann (f.eks 2 dl)
Slik gjør du
1. Skyll quinoaen godt under springen ved hjelp av en sil. Quinoa inneholder naturlige bitterstoffer som vi bør skylle bort før vi spiser den.
2. Ha quinoaen i kasserollen sammen med vann
3. Skru på platen og sett lokk på kasserollen. Når vannet koker, gi den 10 minutter.
4. Etter 10 minutter, drar du kasserollen av platen og lar den stå i 10 minutter til med lokk.
5. Bruk en gaffel og fluff til.
6. Smak eventuelt til med litt salt: Nå er den klar til å spises!
Håper dette var nyttig!
Julianne 💗
Quinoa har virkelig blitt en favoritt! Takk for tipset :-)
Så bra! Da er vi to :D
Den anerkjente cafekjeden Le Pain… http://www.lepainquotidien.co.uk
har fantastiske Quinoa Scones. Spist de i flere år. Noe av det beste jeg har spist.
Det høres spennende ut, Philip! Den skal jeg sjekke ut neste gang jeg er i London, for kafékjeden finnes ikke i Norge, gjør den vel? :)
Mvh Julianne
Nei, og det er like greit. Så må man reise ut for å nyte.
De har den også flere plasser.
New York, LA osv.
Du har helt rett, god grunn til å ta seg en utenlandstur ;)
Hei. Skal det koke eller småkoke i de 10 minuttene? :)
Oh, ser at en var litt uklar! småkoke – ikke fosskoke ;) deretter trekker du den av platen og lar den stå i 10 minutter til.
Hei Julianne
Jeg har nettopp oppdaget Quinoa og spist det istedenfor ris eller pasta til ulike middags og salatretter. Ris som man har kokt dagen før bør man ikke spise. Hvordan er det med rester av Quinoa dagen etter? Er det greit å spise?
Hei Torild :) Så gøy! quinoa er både sunt, godt og magevennlig så det er supert å spise mer av :) Jeg vet hvordan det er i forhold til ris, men jeg har ikke hørt at det skal være noen risiko rundt det. Sørg for god hygiene, avkjøl og sett kaldt i kjøleskapet. Jeg bruker kald quinoa til både middag og blander det i yoghurt naturell for en kald quinoagrøt :)