Da jeg var hjemme i Molde tidligere i sommer, plukket jeg med meg en liten slant med rabarbra. Det var ikke så mye i år som det bruker å være, for normalt sett vokser rabarbraene på Årø noe helt vilt! Jeg har en teori om at en nærliggende utedo har skylden for de gode vekstforholdene (litt ekstra gjødsel er alltid bra).
I fjor ble rabarbraen jeg plukket med meg liggende i fryseren til i år. Fantasien manglet og jeg fant rett og slett ikke ut hva jeg ville bruke den til. Rabarbra er lav-FODMAP og etter at jeg la om kostholdet åpnet jeg endelig øynene for denne rare veksten. I år ble jeg inspirert av Trines matblogg og valgte å lage et deilig jordbær- og rabarbrasyltetøy! Nydelig til nystekt speltbrød og for å pimpe opp en skål med yoghurt naturell. Mm-m!
Oppskriften finner du her hos Trines Matblogg!!
Julianne 💗
Jordbær og rabarbra er en finfin blanding:) Tror jeg må lage en ny ladning snart, rabarbraen i hagen er klar for runde 3 snart. Rabarbrasyltetøy med mint er også virkelig godt; http://baconlovergoesvegetarian.blogspot.no/2014/05/rabarbrasyltety-med-mint.html
Her er noen oppskrifter på rabarbadrikk dersom du fremdeles har litt rabarbra liggende:)
http://baconlovergoesvegetarian.blogspot.no/2013/06/sukkerfri-rabarbradrikk-yeah-right.html
http://baconlovergoesvegetarian.blogspot.no/2014/07/rabarbrasirup-med-lime.html
Knall, Cathrine! Disse skal jeg sjekke ut og jeg regner med at det er flere som er interessert i oppskrifter på rabarbra! Undervurdert grønnsak :)
ja, håper snart flere får øynene opp for denne godsaken! Ellers vil jeg gjerne slå et slag for hagens mest undervurderte bær, nemlig stikkelsbæra. Som du ser, litt opptatt av bær, saft og sylting;)
Stikkelsbær er jo kjempegodt i seg selv, det må jo være deilig å sylte! :)
Jeg er litt usikker på FODMAP-innholdet i stikkelsbær (gooseberries på engelsk), men de er flere plasser listet som lav FODMAP uten at jeg vet 100 % (hvis det er noen som lurer)