Å lage saus er slett ikke vanskelig når man følger en lav FODMAP diett. Det er veldig vanlig å bruke maisstivelse som jevning framfor hvetemel og smør, og flaks for oss at maisstivelse er lav på FODMAPs 😊

Tidligere denne uken lagde jeg en enkel, hverdagslig laksemiddag med poteter, gulrøtter og brokkoli. Normalt sett serverer jeg denne retten med en dæsj rømme og litt ekstra salt på potetene og synes det er nok. Jeg har fått noen spørsmål om hvordan lage FODMAP-vennlig saus og i dag vil jeg gi dere en enkel oppskrift som kan varieres med forskjellig krydder og urter.

Kremet dillsaus


Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Ingredienser
1 dl vann + fond uten løk/hvitløk eller hjemmelaget kraft
2 dl laktosefri melk
1 ss maisstivelse (maizenna)
Frisk eller tørket dill (jeg brukte begge)
En skvis sitron
Salt og pepper

Slik gjør du
Ha vann + fond, melk og maistivelse i en liten kasserolle og la sausen sakte, men sikkert få et lite oppkok mens du rører jevnt. Sausen vil etterhvert tykne og synes du den blir for tykk, tilsetter du bare litt vann eller melk til ønsket konsistens. Smak til med dill, salt, pepper og en skvis sitron. Voilá!

Sausen er veldig god til laks.

Håper det smaker.

Julianne 💗