Denne oppskriften er hentet fra boken The Complete Low-FODMAP Diet som jeg fikk tilsendt i posten for noen uker siden. Boken er virkelig god, forklarer dietten på en enkel måte og bidrar med mye god inspirasjon til FODMAP-vennlige oppskrifter. Pene bilder er det også, og det et stort pluss! Disse kyllingspydene smaker nesten bedre dagen etter, når de er kalde og smakene virkelig har satt seg i kjøttet. Jeg fikk to store måltider fra denne oppskriften, middag og en rask kylling-tikka salat til lunsj dagen etter 😊


Kylling-tikka-spyd


Oppskriften holder til 2 personer
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
For melkefri erstatt yoghurt med kokosyoghurt


Ingredienser

2 kyllingfileter
100 g laktosefri yoghurt
1 ts garam masala (krydderblanding)
1 ts spisskummin
1 ts tørket koriander
1 ts gurkemeie
Litt kayenne eller chilipulver
1 ts fersk ingefær
Salt og kvernet pepper

Slik gjør du
Hvis du bruker trespyd, er det viktig at du legger dem i bløt før du trer på kyllingen – dermed slipper du at de blir fullstendig brent når de skal stekes i ovnen.

Bland yoghurt, ingefær, garam masala, spisskummin, koriander, gurkemeie og chili i en passende bolle og smak til med salt og pepper.

Skjær kyllingfiletene i omtrent like store biter og ha dem i yoghurtblandingen og bland til kyllingen er godt dekket med yoghurt.

Dekk til med plastfolie og la blandingen stå i kjøleskapet i omtrent 2 timer.

Tre kyllingbitene på spydene og legg de på et bakepapirkledt stekebrett og stek på forvarmet ovn (180 grader) i ca 10 minutter eller stek dem på alle sider i en stekepanne sammen med litt olje eller smør.

Server gjerne med en god, grønn lavFODMAP salat og ris. 

Håper det smaker! 

Julianne 💗