Som dere vet, er ikke jeg av det kompliserte slaget når det kommer til matlaging. Jeg liker å videreutvikle allerede gode oppskrifter framfor for å finne på helt nye. Det er ikke alltid mye som skal til før retten når nye høyder eller tilfredsstiller et annet sug. Dere som har fulgt bloggen en stund har nok fått med dere de proteinrike cottage cheese lappene som både finnes i en grønn og en oransj drakt. I dag får dere en litt mer fargesprakende variant som vil gjøre seg ypperlig i matpakka. Fordelen er at du blander pålegget i lappene og dermed blir de raskt mer praktisk å ha med seg til lunsj!
Lunsj-lapper
Oppskriften gir omtrent 7 små lapper – nok til to småsultne eller en sulten.
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
Ingredienser
2 egg
2 ss cottage cheese
4 ss lettkokte havregryn
1/2 ts bakepulver
1/4 paprika, finhakket
Den mørkegrønne delen av en vårløk, finhakket
2-3 skiver kokt skinke, skjært i biter
En klype salt
Pepper
Olje eller smør til steking
Slik gjør du
Bland egg, cottage cheese, havregryn og bakepulver i en bolle. Kjør glatt med en stavmikser og tilsett finhakket paprika, vårløk og biter av kokt skinke. Bland godt og smak til med litt salt og pepper. La blandingen stå å svelle i 10 minutter. Stek små lapper på medium varme i en stekepanne. I det du ser at det danner seg små bobler på toppen snur du lappene med en stekespade. Vær litt rask i bevegelsen slik at lappene ikke går i stykker. Schwop!
Nytes alene eller sammen med en enkel salat :)
Håper det smaker!
Julianne 💗
Kanskje det hadde gått an å lage disse som muffins også?
Det går helt sikkert an, S! Vi bør nok tilsette litt mel og litt melk av noe slag, uten at jeg har prøvd noen av delene. Men! Der ga du meg en god idé :-) Takk!
Disse ser veldig gode ut! Skal ikke se bort ifra at disse ligger i matboksen min i morgen :-) Ha en flott onsdag, Julianne :-)
Så bra :-) De er nesten bedre kalde enn lune synes jeg, så det kan jo ikke bli annet enn suksess! Ha en nydelig dag du også, Karoline :-)
Hei :) Kan disse stekes dagen før?
Absolutt :) Oppbevar dem i kjøleskapet så er de like gode dagen etter :)
Jeg ser at denne er gammel, men jeg tar sjansen på at du kanskje ser dette likevel. Det er flere av oppskriftene dine som inneholder cottage cheese. Jeg skulle gjerne prøvd flere av oppskriftene dine, men det butter med en gang jeg ser cottage cheese. Jeg er laktoseintolerant, og kan derfor ikke bruke det. Har du noen gode alernativer som ikke inneholder laktose?
Hei Marianne :) Ja, cottage cheese har et naturlig lavt innhold av laktose, en mengde mange med laktoseintoleranse tåler godt. Men – fortvil ikke, du kan bytte ut cottage cheese med laktosefri yoghurt naturell eller laktosefri mager kesam. Det fungerer utmerket i de fleste oppskrifter, som blant annet denne :) Hilsen Julianne
Dette vet du sikkert nå, men cottage cheese finnes nå som laktosefri.