Som dere vet, er ikke jeg av det kompliserte slaget når det kommer til matlaging. Jeg liker å videreutvikle allerede gode oppskrifter framfor for å finne på helt nye. Det er ikke alltid mye som skal til før retten når nye høyder eller tilfredsstiller et annet sug. Dere som har fulgt bloggen en stund har nok fått med dere de proteinrike cottage cheese lappene som både finnes i en grønn og en oransj drakt. I dag får dere en litt mer fargesprakende variant som vil gjøre seg ypperlig i matpakka. Fordelen er at du blander pålegget i lappene og dermed blir de raskt mer praktisk å ha med seg til lunsj!

Lunsj-lapper


Oppskriften gir omtrent 7 små lapper – nok til to småsultne eller en sulten.
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn

Ingredienser
2 egg 
2 ss cottage cheese 
4 ss lettkokte havregryn
1/2 ts bakepulver 
1/4 paprika, finhakket
Den mørkegrønne delen av en vårløk, finhakket 
2-3 skiver kokt skinke, skjært i biter 
En klype salt 
Pepper
Olje eller smør til steking

Slik gjør du
Bland egg, cottage cheese,  havregryn og bakepulver i en bolle. Kjør glatt med en stavmikser og tilsett finhakket paprika, vårløk og biter av kokt skinke. Bland godt og smak til med litt salt og pepper. La blandingen stå å svelle i 10 minutter. Stek små lapper på medium varme i en stekepanne. I det du ser at det danner seg små bobler på toppen snur du lappene med en stekespade. Vær litt rask i bevegelsen slik at lappene ikke går i stykker. Schwop!

Nytes alene eller sammen med en enkel salat :)

Håper det smaker!

Julianne 💗