Dette er en populær oppskrift du også finner i boken min. Det jeg liker best med disse (bortsett fra smaken), er den korte tiden det tar før «deigen» er satt til ferske rundstykker kan tas ut av ovnen klare til å nytes. For meg senker det terskelen for å bake! Spesielt de gangene jeg plutselig oppdager at jeg er tom for magevennlig mat. Det skjer jo noen ganger!

Melfrie frørundstykker


Oppskriften gir 9 rundstykker
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
Mengdeanbefaling: 1 rundstykke per måltid pga mengden frø (red. 2021)

Ingredienser
½ dl solsikkefrø eller gresskarkjerner
½ dl linfrø eller chiafrø
1 dl sesamfrø
½ dl havregryn
1 ss fiberhusk
4 egg
1 ts bakepulver
½ ts salt

Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader. Kjør solsikkefrø og/eller gresskarkjerner til grovt mel i en blender eller ved hjelp av en stavmikser. Bland deretter i resten av ingrediensene. La blandingen stå i 10 minutter slik at fiberhusken får utøve sin magi.

Ta fram et stekebrett og kle det med bakepapir. Bruk en spiseskje og form åtte rundstykker som du fordeler på stekebrettet. Bruk skjeen og press rundstykkene flate, omtrent 2 centimeter tykke. Stekes midt i ovnen i cirka 10-12 minutter. Avkjøles på rist og nyt med godt pålegg!

Disse kan du fint fryse og ta opp etter behov!

Håper det smaker!

Julianne 💗