Lasagne er noe av det beste jeg vet. Det har det vært helt siden jeg var lita jente og Pusur var mitt store idol. Den tjukke, gode katta elsker også lasagne! Min magevennlige lasagne er like god som den du lager med både løk og hvitløk – kanskje bedre?

Oppskriften fikk seg en oppgradering i fjor, for denne fikk selvfølgelig plass i min nyeste bok Mageplagefri.

Les mer om boka her – og kjøp den gjerne direkte fra meg 💗

Lasagne


Oppskriften gir 3-4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
For melkefri velg mandelmelk/rismelk og melkefri ost

Ingredienser

Kjøttsaus
1-2 ss olivenolje eller hvitløksolje
400 g kjøttdeig
1 stor gulrot, revet
1 håndfull grønn del av purreløk eller vårløk
20 g selleristang (kan sløyfes)
1 ss tomatpuré
1 boks (400 g) hakkede tomater
2 dl vann eller hjemmelaget kraft
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
salt og pepper

Hvit saus
4 dl valgfri melk (jeg bruker H-melk)
1 ½ ss maisenna
½ ts muskat
En god håndfull revet ost (bruk gjerne parmesan eller annen god ost)
smak til med salt

9 stk lasagneplater (evt. glutenfrie)
Revet hvitost til gratinering
Et dryss oregano på toppen
 

Slik gjør du

1. Sett stekeovnen på 200 grader og ta fram en medium stor ildfast form.

2. Start med å klargjøre grønnsakene til kjøttsausen. Skrell gulrot og riv den grovt på et rivjern (evt kutt i små terninger). Kutt den grønne delen av purreløk grovt og finhakk stangselleri – sett til side.

3. Varm opp stekepannen og stek kjøttdeigen. Tilsett revet gulrot, grønn del av vårløk og stangselleri.

4. Tilsett tomatpuré og la surre i et halvt minutt før du tilsetter hakkede tomater og litt vann eller kraft. Krydre deretter med oregano og basilikum og smak til med salt og pepper.

5. Skru ned varmen og la sausen småkoke en stund under lokk mens du lager den hvite sausen.

6. Ha melk og maisenna i en kjele og kok opp til sausen tykner.

7. Tilsett en håndfull revet ost og smak til med muskat, salt og pepper. Blir sausen for tykk, sper du med melk til ønsket konsistens.

Dandering

Dette er en tre-lagslasagne og du skal avslutte med et lag med hvit saus før du har på osten.


1. Ta fram en ildfast form og legg et lag med kjøttsaus i bunn. Legg deretter over tre lasagneplater, etterfulgt av et lag med den hvite sausen.

2. Over den hvite sausen har du over et lag med kjøttsaus, så lasagneplater, hvit saus og kjøttsaus. Her bruker du opp resten av kjøttsausen.

3. Legg siste lag med lasagneplater, topp med siste rest av den hvite sausen og avslutt med et raust lag med revet hvitost og et dryss oregano.

Sett lasagnen midt i stekeovnen og stek i 30-40 minutter til lasagnen er gylden på toppen. Jeg serverer den med en god salat, oliven og… tyttebærsyltetøy 😋

Håper det smaker! 

Julianne 💗