Jeg har fått dilla på disse proteinrundstykkene jeg postet oppskrift på for noen uker siden! De lages raskt og enkelt og holder meg mett lenge. I tillegg ser magen ut til å like dem meget godt! Jeg har prøvd meg på en ny variant, denne gangen med chiafrø for økt fibermengde. Jeg brukte quinoaflak istedet for hirseflak denne gangen, og det synes jeg gjorde rundstykkene enda bedre 😊

Proteinundstykker med chiafrø


Oppskriften gir 9 stk
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn

Ingredienser
250 g cottage cheese (evt. laktosefri)
3 egg 
10 g chiafrø (ca. 2 ss) 
125 g havregryn
125 g quinoaflak eller hirseflak
1 ts bakepulver
½ ts salt

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Ha egg og cottage cheese i en bakebolle og kjør glatt med en stavmikser. Tilsett chiafrø, havregryn, quinoaflak, bakepulver og salt og rør godt sammen til fin deig.

Ha litt vann i hendene og form 10 rundstykker som du fordeler på bakepapiret. Klem bollene litt flate med fingrene og strø gjerne over litt chiafrø til pynt. Stek rundstykkene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til rundstykkene har fått en fin og gylden farge.

Avkjøl rundstykkene på rist og nyt umiddelbart med godt pålegg. Rundstykkene kan fint fryses – jeg anbefaler at du gjør dette om dere ikke skal spise alle rundstykkene samme dag eller dagen etter. Frys ned og varm opp med varmluft når du vil ha deg et ferskt og magevennlig rundstykke 😊

Håper det smaker!

Julianne 💗