Velkommen tilbake til 90-tallet! Det er veldig lenge siden jeg har laget og spist den klassiske pytt i pannen, men jeg har alltid følt at det er en undervurdert rett. Det er sunt, smaker bra og gir en god mulighet til å tømme kjøpeskapet for rester! Jeg finner ofte en singel potet nederst i grønnsaksskuffen eller annet ymse som ofte ikke er nok eller holder seg til en større middag. «Single grønnsaker» egner seg derfor veldig godt i pytt i panne! Dette er litt typisk helgelunsj for oss når vi har lyst på noe mer enn bare speilegg, eller i en travel hverdag når vi plutselig innser at vi har glemt å handle mat på en stund 😊 Det skjer!

Pytt i panne med porsjerte egg


Oppskriften gir 2 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Du kan bruke grønnsakene du har i kjøleskapet, men her har du ingrediensene jeg brukte

Ingredienser
1 ss rapsolje
2 gulrøtter
2 poteter
1 dl vann
1 paprika
1 håndfull hakket vårløk (grønn del)
150 g skinke, bacon eller rester av annet godt kjøtt
1 ts tørket oregano
salt og pepper
2 egg

Slik gjør du
Vask og eventuelt skrell gulrøtter og poteter. Behold gjerne skallet på poteten for fiberets skyld. Kutt gulrøtter, poteter og paprika i små, like store terninger. Grovkutt den grønne delen av vårløken og gjør det samme med kjøttet du ønsker å bruke.

Jeg har brukt noen kjøttrike pølser fra Jacobs utvalgte i retten på bildet, uten at jeg er sikker på om de er 100 % fri for løk/hvitløk. Les ingredienslisten nøye om du velger pølser! 

Skal du bruke kjøtt som for eksempel bacon, steker du dette ferdig i stekepannen aller først. Sett til side.

Så over til grønnsakene. Ha litt olje i stekepannen og skru opp til medium varme. Tilsett biter av gulrot og poteter og la steke i noen minutter før du tilsetter 1 dl vann. Skru opp platen til høy temperatur og la grønnsakene koke i vannet til vannet er fordampet (se bildet under). På den måten blir grønnsakene raskere ferdig.

Når vannet er fordampet, skrur du ned temperaturen igjen og tilsetter biter av paprika og den grønne delen av vårløk. Krydre med tørket oregano, salt og pepper. La steke i et par minutter før du eventuelt tilsetter ferdigstekt bacon eller annet kjøtt. Bland godt sammen. Gjør plass blant grønnsakene til et par egg med stekespaden. Knekk eggene og ha i stekepannen. Sett lokket på stekepannen og la steke på medium varme til eggene er ferdige (ca. 7 minutter, avhengig av hvor godt stekt du ønsker plommen). Følg med underveis slik at grønnsakene ikke setter seg fast. Rør litt forsiktig underveis slik at du unngår dette.

Server gjerne med litt godt magevennlig brød eller knekkebrød!

Håper det smaker 😊

Julianne 💗