Wok er en enkel hverdagsrett som sjeldent slår feil. Min wok er rimelig «ren» om jeg kan si det på den måten. Jeg bruker ingen spesiell woksaus, men krydrer godt og bruker soyasaus for god smak og konsistens. I tillegg liker jeg å ha litt laktosefri rømme til, gjerne blandet med en liten dæsj chilisaus. Chilisaus inneholder ofte litt hvitløk, men holder du deg til en liten dæsj (en ts) så går det ofte bra for de fleste med IBS. Dette må du selv vurdere! Uansett er dette en sunn og god rett som også er snill mot magen 😊

Denne oppskriften er en fin grunnoppskrift, så kan du også eksperimentere med ulike, lavFODMAP wok-sauser og du kan bruke annet kjøtt eller biter av laks eller torsk.

Rask kyllingwok


Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ingredienser
2 kyllingfiléter (jeg beregner én til hver person)
2 gulrøtter
100 g brokkoli
1 paprika
En boks vannkastanjer
En håndfull vårløk, grønn del
En ss finhakket ingefær (kan sløyfes)
Litt finhakket chili om du ønsker litt styrke
3-5 ss soyasaus

Server gjerne med
Ris, risnudler eller quinoa
Laktosefri rømme

Slik gjør du
Kok ris/risnudler etter anvisningen på pakken. Kutt grønnsakene i mindre, like store biter og gjør det samme med kyllingen. Varm opp stekepannen/wokpannen, ha i litt olje og stek kyllingbitene ferdig.

Fjern kyllingen fra stekepannen før du setter i gang med grønnsakene. Bruk medium til høy varme. La de hardeste grønnsakene som gulrot og brokkoli få noen minutter ekstra i stekepannen før du har i resten av grønnsakene. Ha deretter i kyllingbitene og hell over soyasaus. La steke i noen minutter før du serverer woken sammen med kokt ris eller risnudler.

Håper det smaker!

Julianne 💗