Riskrem med rød saus må vel være den ultimate dessertern på julaften? Jeg synes det! Heldigvis er dette en dessert som enkelt kan lages lavFODMAP uten at det merkes på smaken. Jeg synes faktisk den blir enda bedre, siden den laktosefrie melken er hakket søtere enn vanlig melk.

Planlegging er nødvendig for å lage riskrem, så skal du spise denne på julaften, kan du lage en god porsjon med risgrøt som nytes på lillejulaften. Spar en god porsjon risgrøt som går i riskremen dagen etter. Alternativt kan du kjøpe laktosefri risengrynsgrøt fra Fjorland 😊

Riskrem med jordbærsaus


Oppskriften holder til 4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Riskrem
3 dl laktosefri kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker eller litt vaniljepulver
3 dl ferdigkokt, avkjølt laktosefri risengrynsgrøt 

Slik gjør du
Hell laktosefri fløte i en bakebolle, tilsett sukker og vanilje. Pisk fløten til  en tykk og god krem ved for hånd eller ved hjelp av en miksmaster. Vend inn den avkjølte risgrøten ved hjelp av en slikkepott og bland til grøten er godt kombinert med kremen. 

Jordbærsaus
250 g frosne jordbær
1/2 dl vann
100 g melis

Slik gjør du
Ha frosne jordbær, vann og melis i en liten kjele. Varm forsiktig opp til bærene er tint. Kjør sausen glatt ved hjelp av en stavmikser og sett til avkjøling.

Server riskremen med jordbærsaus og litt hakkede mandler om du ønsker litt crunch. 10 mandler er lavFODMAP i eliminasjon, så litt går helt fint for de fleste. 

Nyt og kos deg!

💗 Julianne