74 g kokt pasta av hvete eller spelt er lavFODMAP. Det er faktisk en del, det kan du se på bildet over 👆🏼
Her ser du 74 g kokt pasta av hvete servert med en lavFODMAP-bolognese-saus! 👆🏼
Fyll på med en god salat ved siden av – så får du en god middagsposjon ut av det! 👆🏼
Poenget med å vise dette, er at litt «vanlig mat» går helt fint an selv om du er i eliminasjonsfasen av lavFODMAP-dietten. Selv om pasta er listet som høyFODMAP i listene over FODMAPs i matvarer, så vil mindre mengder ha mindre FODMAPs.
Bruk the Monash University low FODMAP diet app aktivt og klikk deg inn på de ulike høyFODMAP-matvarene og lær mer om hvilke som er lavFODMAP i en lavere mengde. Om du vil ha litt pasta i en deilig salat for eksempel, så er 74 g pasta ofte mer enn nok 😀
Håper dette tipset var nyttig!
Julianne 💗
Veldig nyttig informasjon! Flott å få tips om mye brukte matvarer som i utgangspunktet er høy fomap, men som kan spises i små mengder som lav fodmap!
Hei Hilde :) Så bra du synes det! Det er mange aha-opplevelser å finne i Monash appen, og dette har jeg også skrevet litt om i min nyeste bok, tarmstyrkende lavFODMAP. Det er ingen vits å kutte ut mer enn man må :)
Er vekten før eller etter det er kokt? Altså skal du beregne ca 37 gram ukokt pasta? Spennende uansett!
Hei :) FODMAP-innholdet gjelder kokt pasta, så kok pasta og mål opp så ser du :) Håper det fungerer for deg!
Gjelder dette alle matvarer? Tenker særlig søtpotet og bønner, soya osv.
Ja, de fleste matvarer har en lavFODMAP-mengde. Sjekk Monash University low FODMAP diet app for detaljene selv på høyFODMAP-matvarer :) Søtpotet er et godt eksempel å sjekke ut!
Veldig nyttig informasjon! :) Håper du kan fortsette å tipse om slike høyFODMAP matvarer som er lavFODMAP i visse mengder.
Hei Suzanne! Så bra du synes det :) Skal prøve å få ut mer av dette framover!