Hei dere! Nå håper jeg den første arbeidsuken av 2016 har behandlet deg bra! Jeg har hatt en relativt rolig start på året, sett bort i fra at min nye bok endelig er ute i butikkene – tusen takk for alle gode tilbakemeldinger så langt! Selve boklanseringen er den 20. januar på Gyldendal i Oslo og alle mine lesere er hjertelig velkommen til en kjekk kveld med foredrag, smaksprøver og boksalg :-)

Jeg vet at noen av dere har pangstartet det nye året med et mål om å finne ut av mageplagene en gang for alle. LavFODMAP-dietten krever en del planlegging – spesielt om du er i gang med eliminasjonsfasen av dietten. I dag deler jeg oppskriten på noen nydelige havremuffins som egner seg spesielt bra som et sunt og mettende mellommåltid. Jeg lager gjerne dobbel porsjon av disse, fryser de ned og tar opp ved behov. De tiner raskt! Fine å ha i håndvæsken når du er på farten eller i matboksen på jobb. 

Saftige havremuffins


Oppskriften gir 10 muffins
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri, bruk glutenfrie havrergryn
For melkefri bruk mandeldrikk eller risdrikk

Ingredienser
2 egg
1 ½ dl laktosefri melk eller mandelmelk
2 dl havregryn
2 ss chiafrø eller linfrø
2 ss lønnesirup
½ ts bakepulver
1 ts kanel
½ ts vaniljepulver
½ ts salt

Forslag til fyll
En dl finkuttet friske jordbær, blåbær eller bringebær
Banan
Hakket mørk sjokolade (70 % kakao)
Tørkede tranebær eller kokosmasse
LavFODMAP-nøtter eller frø

Min favoritt er en kombinasjon av hakkede pekannøtter, mørk sjokolade og tørkede tranebær!

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 °C. Bland ingrediensene sammen i en bakebolle og tilsett ønsket fyll. La røren svelle i 10 minutter. Gjør klar muffinsformene, gjerne i et muffinsbrett for ekstra støtte. Fordel røren i muffinsformene. Stek midt i ovnen i cirka 20 minutter til de er gyllen i fargen.

Håper det smaker!

Julianne 💗