Foto: Line Dammen/Gyldendal
Dette er en stor favoritt her i huset! Den lages raskt, men smaker som at jeg har brukt langt mer tid på å lage den. I denne oppskriften bruker jeg ferdigkokte scampi, men jeg lager den nesten oftere med stekt kyllingfilet i biter. Veldig godt begge deler. Oppskriften finner du også i e-boken tarmstyrkende lavFODMAP-mat.
Scampi i kokos og karri
Oppskriften gir 2–3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og fri for melk
Ingredienser
2 gulrøtter
3–4 bunter brokkoli
1 paprika
1 god håndfull hakket rødkål
en liten boks kokosmelk (250 ml)
2 ss soyasaus
1 ss karri
1 ts paprikapulver
litt kajennepepper (smak til)
en skvis limesaft
salt og pepper
270 g kokt scampi
frisk koriander
rapsolje til steking
Server gjerne med kokt ris eller quinoa.
Slik gjør du
Start med å koke ris eller quinoa etter anvisningen på pakken. Kutt grønnsakene i like store biter. Varm opp oljen i en stor stekepanne eller en wokpanne. Wok grønnsakene i noen minutter før du tilsetter kokosmelk, soyasaus, karri og paprikapulver. La grønnsakene putre litt før du smaker til med salt, pepper, kajennepepper og limesaft. Like før servering tilsetter du scampi. Scampiene er allerede kokt, så de ska kun gjennomvarmes. Strø over frisk koriander og server med kokt ris eller quinoa.
Tips! Vil du lage denne med kylling eller annet kjøtt steker du det først og setter det til side mens du tilbereder resten av retten.
Håper det smaker!
💗 Julianne
Dette så nydelig ut:-)
Hva slags ris har du brukt her, den så litt mørkere ut enn vanlig?
Denne er kjempegod :) Dette er fullkornsris for mer fiber, men du kan også bruke vanlig hvit ris om du vil. Jeg liker best å bruke kokt quinoa :)
Kan man erstatte rødkålen med noe annet?
Hei :) Ja, du kan droppe rødkål i oppskriften. Jeg bruker oftest gulrot, paprika og brokkoli (da jeg som regel alltid har det hjemme). Har jeg andre grønnsaker som rødkål, squash, ingefær og vannkastanjer, har jeg i det også :) Håper det smaker! Hilsen Julianne
Får du kjøpt kokosmelk i vanlig dagligvarebutikk?
Ja, det får du Marianne :) Jeg kjøper gjerne de små kartongene (ca. 300 ml) fra Rema 1000 (rosa boks). De egner deg veldig godt i denne retten :)
Hei!
Jeg kan ikke se hvor mye kokos du har i retten. Er det etter smak og behag?
Hei Synøve :) Det er kokosmelken som er «kokos» i kokos og karri :D Skjønner at den kan misforstås <3
Sorry, og jeg tenkte på det etter at jeg sendte kommentaren – selvfølgelig var det det ☺️
:D <3
mmm denne skal jeg lage ,dog med torsk og ikke scampi
Den er kjempegod med torsk også! Da skjærer jeg torskefilet i terninger og lar de trekke i sausen til slutt :) Håper det smaker!!
kjøpte inn til dette i dag,blir middag i morgen,med kylling og ikke scampi ,glemte å kjøpe rødkål men rekner med att det går greit uten
Hei :) Så spennende, håper retten faller i smak! Jeg har sjeldent rødkål i selv (selv om det gir en ekstra knas), så bruker stort sett paprika, gulrot, brokkoli og grønn del av vårløk. Veldig god med kylling også :D
Vi lagde denne i går med kylling! Rå godt!
Så gøy! Det gjorde faktisk jeg også 😀 Veldig allsidig denne oppskriften. God helg!
Det smaker veldig bra 😊takk for oppskrift 👍🏻
Så godt å høre, Elena! Takk for tilbakemelding 💗
Dette ser godt og enkelt ut:) Men jeg tåler ikke soya-produkter. Hva kan jeg bruke i stedet for soyasaus?
Hei Anne Berit :) Denne er veldig god. Du trenger ikke soyasaus i denne, du kan smake til med salt evt. om du tåler fiskesaus! Det er en fin erstatning for soyasaus :)