Foto: Line Dammen/Gyldendal

Dette er en stor favoritt her i huset! Den lages raskt, men smaker som at jeg har brukt langt mer tid på å lage den. I denne oppskriften bruker jeg ferdigkokte scampi, men jeg lager den nesten oftere med stekt kyllingfilet i biter. Veldig godt begge deler. Oppskriften finner du også i e-boken tarmstyrkende lavFODMAP-mat.

Scampi i kokos og karri 


Oppskriften gir 2–3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og fri for melk

Ingredienser
2 gulrøtter
3–4 bunter brokkoli
1 paprika
1 god håndfull hakket rødkål
en liten boks kokosmelk (250 ml)
2 ss soyasaus
1 ss karri
1 ts paprikapulver
litt kajennepepper (smak til)
en skvis limesaft
salt og pepper 
270 g kokt scampi
frisk koriander
rapsolje til steking

Server gjerne med kokt ris eller quinoa. 

Slik gjør du
Start med å koke ris eller quinoa etter anvisningen på pakken. Kutt grønnsakene i like store biter. Varm opp oljen i en stor stekepanne eller en wokpanne. Wok grønnsakene i noen minutter før du tilsetter kokosmelk, soyasaus, karri og paprikapulver. La grønnsakene putre litt før du smaker til med salt, pepper, kajennepepper og limesaft. Like før servering tilsetter du scampi. Scampiene er allerede kokt, så de ska kun gjennomvarmes. Strø over frisk koriander og server med kokt ris eller quinoa. 

Tips! Vil du lage denne med kylling eller annet kjøtt steker du det først og setter det til side mens du tilbereder resten av retten. 

Håper det smaker!

💗 Julianne