Shakshuka er rett og slett egg posjert i en nydelig paprika- og tomatsaus som i følge wikipedia stammer fra Tunisia. Denne lagde jeg forrige helg, da jeg kom over en lekker oppskrift i Aftenposten av Pia Cecilie Lund. Dette er i utgangspunktet en rett med både løk og hvitløk, men kan med enkle tilpasninger lages lavFODMAP.

Shakshuka


Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri


Ingredienser

1 ss olivenolje (eller hvitløksolje)
1 håndfull hakket vårløk eller purreløk (grønn del)
1,5 rød paprika
1 tomat
1 ss spisskummen
1,5 ss paprikapulver
1 ss tomatpuré
1 ts sukker
1 klype kajennepepper
1 boks (400 g) gode hakkede tomater
salt og pepper
4 egg
friske urter (gjerne persille) 

Slik gjør du
Vask grønnsakene. Grovhakk den grønne delen av vårløk eller purreløk og skjær paprika og tomat i mindre terninger. Varm oljen i stekepannen og stek paprika og vårløk i noen minutter på medium varme. Ha i tomaten og stek videre i et par minutter. Tilsett spisskummen og paprikapulver og bland godt. Stek videre i et par minutter til det begynner å dufte deilig!

Tilsett tomatpuré, sukker og en klype kajennepepper (vær forsiktig her, smak heller til etterpå) og bland godt. Tilsett hakkede tomater og la alt surre på lav varme i 5 minutter før du smaker til med salt og pepper.

Lag til plass til eggene med stekespaden og knekk ett og ett egg i tomatsausen. Dekk stekepannen med et lokk og la alt stå på svak varme til eggene er ferdigstekt (ca. 7 minutter). Pass på underveis, sørg for at sausen ikke koker inn. Skjer dette, tilsetter du bare litt vann.

Server med en frisk salat og litt godt, magevennlig brød eller knekkebrød!

Håper det smaker!

Julianne 💗