Mmm, endelig fikk jeg testet ut denne oppskriften fra dyktige Ina som driver en av mine favoritt matblogger: Mat på Bordet! Denne nøttekonfekten er perfekt for oss som vil lage noe enkelt, magevennlig og litt sunnere som vi kan ha å kose oss med til kaffen ☕️

Nøttekonfekt med havsalt


Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
For melkefri velg en melkefri sjokolade

Ingredienser
100 g mørk sjokolade (gjerne over 70 % kakao)
100 g lavFODMAP-nøtter* (jeg tok en blanding)
Maldonsalt eller annet flaksalt

*LavFODMAP-nøtter: Valnøtter, paranøtter, pekannøtter, macadamianøtter, peanøtter. Hasselnøtter og mandler er lavFODMAP inntil 10-15 nøtter per måltid, så det kan du også inkludere i en oppskrift som denne. 

Slik gjør du det
Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Fordel nøttene utover stekebrettet og rist dem i 8-10 minutter. Følg med og vend litt på dem slik at de ikke brenner seg.

Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Ta fram en middels stor kjele og fyll den halvveis opp med vann. Kok opp vannet.

Ta fram en glassbolle eller en annen bolle som tåler litt temperatur og ha i hakket sjokolade. Plasser bollen forsiktig over i kjelen med det varme vannet. Trekk kjelen av plata nå og la sjokoladen smelte sakte, men sikkert. Rør rundt av og til.

Når sjokoladen er smeltet og nøttene ferdig ristet, tar du fram et bakepapir og legger det på et skjærebrett/fat som får plass i kjøleskapet ditt. Det gjør det enklere å avkjøle sjokoladen etterpå.

Ha nøttene over i den smeltede sjokoladen og vend godt sammen til sjokoladen dekker nøttene.

Fordel små «pletter» med sjokoladenøtter på bakepapiret og strø over litt maldonsalt til slutt.

Sett kaldt i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet og nyt. 

Håper det smaker!

Klem Julianne ❤️