Spanske kjøttboller i spicy tomatsaus passer til både glutenfri pasta, ris eller en deilig, hjemmelaget potetmos. Ikke minst er disse utmerket på et magevennlig tapasbord! Lag opp en stor porsjon og frys ned, så har du flere gode middags-muligheter framover 😊

Spanske kjøttboller med spicy tomatsaus


Oppskriften gir: 4-6 porsjoner
Oppskriften er: lavFODMAP, gluten- og laktosefri
For melkefri: dropp parmesan 

Ingredienser

Kjøttboller
400-500 g kjøttdeig
1 egg
20 g revet parmesan
1 ts tørket oregano
½ ts kajennepepper
½ ts pepper
1 ts salt

 

Tomatsaus
En håndfull grønn del av vårløk/purreløk
1 revet gulrot
1 ss tomatpuré
400 g hakkede tomater
400 g vann
2 ts fond uten løk eller hjemmelaget kraft
1 ts tørket oregano
smak til med salt, pepper og kajennepepper

Server gjerne med
Kokt ris, glutenfri pasta eller hjemmelaget potet- og pastinakkmos 
En enkel, grønn salat

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram en stor ildfast form. Kjør ingrediensene til kjøttbollene i en foodprosessor eller bruk hendene til å lage en fin og jevn deig.

Trill kjøttboller på størrelse med små golfballer. Ha gjerne litt vann i håndflaten og bruk en teskje til å forme små boller. Legg bollene i den ildfaste formen og stek midt i ovnen i 12–15 minutter. Rør litt på kjøttbollene i formen underveis.

Mens kjøttbollene steker i ovnen, kan du lage tomatsausen. Klargjør grønnsakene. Varm opp litt olje i en kjele og ha i grønn del av vårløk/purreløk. Stek i noen minutter før du har i revet gulrot. Tilsett tomatpuré og la steke i 30 sekunder før tilsetter hakkede tomater, vann og kraft.

La sausen få et oppkok. Smak deretter til med krydder.

Kjør sausen glatt ved hjelp av en stavmikser for en glatt konsistens og la sausen småputre til kjøttbollene er ferdige i ovnen. Jo lengre tomatsausen koker, desto bedre blir den. Ha kjøttbollene i tomatsausen og server!

Håper det smaker!

Julianne