Denne dressingen gjorde virkelig susen i de fylte bokhvetepannekakene vi lagde forleden dag! En skikkelig smaksbombe, tør jeg påstå. Men! Karri er et blandingskrydder som av og til kan inneholde både løk- og hvitløkspulver avhengig av produsent og merke. Derfor er det veldig viktig at du leser innholdsfortegnelsen hvis du ønsker å unngå FODMAPs. Jeg bruker karri fra Toro.
Dagens oppskrift er inspirert av dyktige Anita som driver kvardagsmat, en nydelig matblogg som absolutt er verdt et besøk! Hun deler enkle, hverdagslige oppskrifter som lett kan gjøres FODMAP-vennlig 😊
Spicy karridressing
Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
Ingredienser
4 ss majones
3 ss laktosefri rømme
3-4 ts karri
litt kajennepepper etter smak (hvis du ønsker den litt mer spicy)
1 skvis sitronsaft
salt og pepper
Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene og smak til med krydder. La gjerne dressingen få litt tid i kjøleskapet før servering! Da får smakene sette seg, og den blir enda bedre.
Håper det smaker!
Julianne 💗
Karrikrydderet fra Hindu inneholder nå hvitløk :/ Sitter her med et glass jeg kjøpte for ikke så lenge siden.
Nei? Er det mulig! Ja, der ser du viktigheten av å alltid lese ingredienslisten. Produsentene endrer stadig på innhold. Takk for at du gir beskjed! Ønsker deg en fin sommer :)
Hei!
Har lyst å tipse om flersidig bruk av denne dressingen. Vi hadde med svinefilet, ovnsbakte potetbåter og grønnsaker til fjells, hvor vi tilberedte kjøttet på stormkjøkken og varmet resten over bålet. Saus kan være litt utfordrende å lage ute i det fri når man ikke kan kjøpe med seg en ferdigsaus. Løsningen ble å lage denne dressingen på forhånd, som viste seg å funke perfekt som kaldt tilbehør til maten. Vil gjentas ved neste telttur! :)
Hei Hanne Kristine :) Takk for supert tips! Det høres helt himmelsk ut :D