Nok en magevennlig oppskrift uten kjøtt? Yes, m’am! For et par uker siden spurte jeg om innspill på hva dere ønsker dere mer av fra meg, og kjøttfrie måltider ble nevnt flere ganger. Forrige uke fikk dere oppskrift på min magevennlige vegetariske buddha-bowl.

Har du litt quinoa til overs kan jeg anbefale deg å lage en ny vegetarisk rett – nemlig quinoa-boller! Disse kan du nyte i en salat, i en wrap eller slik jeg liker å spise dem – pakket inn i irrgrønne spinatpannekaker med salat, paprika og en spicy karridressing! Så derfor klinker jeg til og gir deg alle oppskriftene i dette innlegget!

Dette er et måltid som tar litt tid å lage om du velger å lage alt på samme dag. Så et tips er å lage spinatpannekakene dagen før, så sparer du rett og slett litt tid. Spinatpannekakene kan også nytes som nydelige wraps med masse deilig pålegg til lunsj for eksempel. Uansett, jeg håper du lar deg inspirere av ukens grønne oppskrift 🌿

Quinoa-boller


Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ingredienser
200 g kokt quinoa (ca 1 dl ukokt) – gjerne en blanding av rød og hvit quinoa
1 egg
1 ss rapsolje eller olivenolje
40-50 g bokhvetemel
1 ts tørket oregano
smak til med salt og pepper

Slik gjør du: Bland sammen kokt quinoa, egg, olje og spe på med bokhvetemel til du får en smidig deig du enkelt kan lage boller av. Smak til med salt, pepper og tørket oregano. Ha litt vann i håndflatene og trill små boller av deigen. Varm forsiktig opp stekepannen, ha i litt rapsolje og stek quinoabollene til de er gylne i fargen.

Spinatpannekaker


Oppskriften gir 6 pannekaker
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri
For melkefri bruk mandeldrikk

Ingredienser
2 egg
3 dl laktosefri melk (ev. mandeldrikk)
2 dl bokhvetemel
1 ss rapsolje
1/2 ts salt
1 håndfull fersk spinat

Slik gjør du: Pisk sammen egg, melk og bokhvetemel i en bakebolle. Tilsett olje og salt. Ha deretter i spinat og kjør røra glatt med en stavmikser. La røra svelle i 10 minutter før du setter i gang med stekingen. Ha litt smør eller olje i stekepannen og stek pannekakene ved middels til høy varme. Snu dem når overflaten ser litt tørr ut. Nytes enkelt med godt pålegg eller til quinoa-bollene og karridressing – oppskriften på denne kommer under!

Spicy karridressing


Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og glutenfri

Ingredienser
4 ss majones
3 ss laktosefri rømme eller mager kesam
3-4 ts karri
litt kajennepepper etter smak (om du ønsker enda sterkere smak)
en skvis sitron
salt og pepper

Slik gjør du: Bland sammen ingrediensene og smak til med krydder. La gjerne dressingen få litt tid i kjøleskapet før servering, slik at smakene får satt seg.

Håper det smaker!

Julianne 💗