Foto: Line Dammen/Gyldendal

Dette er min ultimate, magevennlige pizzafavoritt! For det første er pizzabunnen laget på surdeig, noe som gir en helt fantastisk smak og konsistens. For det andre toppes denne med råvarer harmonerer så altfor godt med hverandre. Og nei, pizza trenger ikke toppes med kjøtt for å smake bra!

Du må planlegge å lage denne, siden bunnen trenger lang hevetid. Et annet tips er å lage opp pizzabunner en dag du likevel baker surdeigsbrød og ovnen står på. Halvstek pizzabunnene i 5-7 minutter, avkjøl og frys ned. Da lager du verdens beste pizza raskere enn du klarer å steke Grandiosa 😀 

Oppskriften er hentet fra min e-bok Tarmstyrkende lavFODMAP 🌿

Surdeigspizza med søtpotet, soltørket tomat og oliven


Oppskriften gir 2 tynne italienske pizzaer (3 – 4 porsjoner/2 personer)
Oppskriften er lavFODMAP og naturlig lav på laktose
Oppskriften inneholder gluten og melk

Ingredienser
Pizzabunn av surdeig og spelt

Topping
Laktosefri crème fraîche (eller original, som har et naturlig lavt innhold av laktose)
Fersk mozzarella eller annen god pizzaost
Søtpotet skåret i tynne skiver*
Soltørkede tomater, bløtlagt i 15 min. 
Oliven av god kvalitet
Salt og pepper
Tørket eller frisk oregano

*Søtpotet er listet som høyFODMAP, men er lavFODMAP inntil 70 g per måltid. Du kan derfor inkludere noe søtpotet i eliminasjonsfasen av dietten. Om du ønsker et annet godt alternativ til søtpotet på denne pizzaen, kan du bruke paprika. 

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 225 grader. Kjevle ut pizzabunnen så tynn som mulig og klargjør toppingen.

Skrell søtpotet og skjær den i tynne, tynne skiver. Grovhakk soltørkede tomater og oliven.

Smør bunnen med et jevnt lag med crème fraîche og fordel fersk mozzarella, søtpotetskiver, soltørkede tomater og oliven på pizzabunnen. Kvern over litt salt og pepper om du vil.

Sett pizzaen tilbake i ovnen og stek i ca. 15 minutter til osten er smeltet og bunnen er gyllen i kantene.

Strø over tørket eller frisk oregano rett før servering. Server pizzaen med en enkel, grønn salat ved siden av. Litt laktosefri rømme er også godt til 😋

Om du vil ha pizza NÅ, kan du også bruke oppskriften på proteinpizza-bunn for å lage denne! 

Håper det smaker!

Julianne 💗