Flaks at den magevennlige pizzabunnen smaker bedre enn noe annet! Du kan blande inn litt sammalt speltmel i oppskriften, om du ønsker en mer fiberrik pizzabunn – dette er helt opp til deg 😊

Pizzabunn av spelt og surdeig


Oppskriften gir 2 italienske pizzabunner
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri

Ingredienser
500 g siktet speltmel
350 g vann
50 g boblende surdeigsstarter
2 ss olivenolje
1 ts salt

Slik gjør du
Mål opp og bland sammen ingrediensene i en bakebolle. Elt sammen til en smidig deig for hånd. Dekk bollen med lokk og la deigen heve i 8-12 timer på kjøkkenbenken.

Etter heving
Sett stekeovnen på 250 grader. Har du pizzastein/stål, så lar du det varme seg godt opp i stekeovnen – ca. 30 minutter. Du kan gjøre det samme med et stekebrett om du ikke har pizzastein – du får litt av den samme effekten.

Del deigen i to og kjevle ut to pizzabunner på hvert sitt bakepapir. Lager du en tykk bunn, anbefaler jeg å forsteke bunnen i 5 minutter før du tar på ønsket fyll.

Lager du tynne, tynne pizzabunner kan du droppe forstekingen og ha fyllet på direkte. Ha på ønsket fyll og stek i 15-20 minutter, tiden avhengig om du bruker pizzastein eller steker den på stekebrettet.

Håper det smaker!

Julianne 💗