Foto: Line Dammen/Gyldendal
Husker du i høst, da jeg snakket om at vi kan styrke de gode bakteriene i tarmen ved hjelp av resistent stivelse? I dag får du en god oppskrift som inneholder mye av dette gunstige fiberet, nemlig spansk omelett – eller potetomelett om du vil 😊
Denne potetomeletten er enkel å lage, smaker kjempegodt og proppet med resistent stivelse. For å dra nytte av den resistente stivelsen fra potetene, bør denne nytes avkjølt. Det gjør at den egner seg ekstra godt i matpakken eller som en enkel tapas-rett i små biter. Server den gjerne med en fargerik salat og en god skive surdeigsbrød av spelt som f.eks dette brødet.
Oppskriften er hentet fra min e-bok tarmstyrkende lavFODMAP 🌿
Spansk omelett
Oppskriften gir 3-4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri
Ingredienser
6 store kokte poteter (ca. 500 g)
1 dl hakket grønn del av vårløk
olje eller smør til steking
6 egg
salt og pepper
Slik gjør du
Skjær de kokte avkjølte potetene i terninger og grovhakk vårløken. Behold gjerne skallet på potetene for ekstra fiber. Varm opp stekepannen til medium varme og ha i litt olje eller smør. Stek vårløken litt forsiktig før tilsetter potetbitene i stekepannen. Bland sammen eggene i en bakebolle og hell dem over potetene. Krydre med salt og pepper.
Omeletten kan stekes på to forskjellige måter. Du kan enten legge lokk på stekepannen og la den stå til omeletten har stivnet på toppen, eller du kan snu omeletten i pannen etter cirka 7 minutter. Legg da et stort fat over omeletten, og mens du holder på fatet, snur du forsiktig stekepannen på hodet. La omeletten skli tilbake på stekepannen og la den steke ferdig i 2–3 minutter til.
Husk å avkjøl omeletten litt for å dra nytte av den resistente stivelsen fra potetene ⭐️
Håper det smaker!
Julianne 💗
Trackback/Tilbaketråkk