Surdeigsbrød av spelt med gulrot


Oppskriften gir 2 brød
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri

Ingredienser
200 g revet gulrot
700 g sammalt speltmel
300 g siktet speltmel
2 ts salt
8-9 dl vann
3 ss (ca. 50 g) boblende surdeigsstarter


Slik gjør du
Vask gulrøttene og riv dem på et rivjern. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og arbeid sammen til en smidig deig. Dekk bollen med plastfolie eller et lokk og la deigen heve på kjøkkenbenken i 8-12 timer.

Ta deretter fram to brødformer og kle dem med bakepapir. Fordel deigen i brødformene, dekk til og la heve videre i 1-2 timer før steking.

Sett stekeovnen på 250 grader. Når ovnen er oppvarmet, setter du brødene inn på nederste rille i ovnen. La dem steke i 10 minutter, så senker du temperaturen til 175 grader. Stek brødene videre i ca. 50 minutter til de har fått en fin farge på skorpen. Sjekk om brødene er ferdig stekt ved å banke forsiktig på undersiden av brødet. Når du hører en jevn, hul lyd er brødene ferdige. Sett brødene tilbake igjen i ovnen, gjerne uten form om brødene bør steke litt lenger!

Avkjøl på rist og nyt med godt pålegg.

Håper det smaker 😊

Julianne 💗