Banangranolaen er nok den mest populære oppskriften jeg har her på bloggen, og det er ikke uten grunn!
Selv tør jeg påstå at den er verdens beste hjemmelagede granola – jeg blir altså ikke lei!

Denne oppskriften er basert på den gode gamle slageren, og dedikeres til deg som ikke tåler eller liker nøtter 😀

Banangranola med kokos uten nøtter


Oppskriften gir 6 dl granola
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri
For glutenfri bruk glutenfrie havregryn

Ingredienser

1 litt moden banan
2 ss lønnesirup
2 ss kokosolje/rapsolje
1 ts vaniljepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme

3 dl havregryn (lettkokte eller store)
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkefrø
1 dl kokosmasse
En god klype flaksalt

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 160 grader varmluft og kle en stekeplate med bakepapir.

2. Ta fram en bakebolle og ha i banan, lønnesirup, olje og krydder og kjør glatt med en stavmikser.

3. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.

4. Fordel granolaen på stekebrettet og sett brettet midt i ovnen.

5. Sett på tidtaker på ca. 10 minutters intervaller. Etter første pip, tar du ut brettet og hakker opp blandingen med en stekespade. Vend på blandingen og sett brettet tilbake i ovnen og gjenta ved neste pip!

6. Når blandingen er gylden og jevnt stekt er den ferdig – steketiden avhenger av hvor bløt blandingen din er. Noen ganger er bananen stor, som gir mer væske. Da trenger den litt mer tid i ovnen enn om du har en tørrere blanding – så følg godt med og skru heller ned varmen om du ser at granolaen blir litt for brun i kantenene i starten.

7. Avkjøl og nyt som topping på yoghurt, smoothie, kjøleskapsgrøt eller bare helt enkelt som snacks! Oppbevares på et glass i romtemperatur.

Håper det smaker!

Julianne 💗