I dag deler jeg en av mine favorittoppskrifter: Banangranola! Søt, sprø og klumpete (dette er positivt)! Denne lager jeg minst en gang i uka og begynner å se små tendenser til avhengighet… Dagen er ikke helt den samme uten 😊

Banangranola


Oppskriften gir 10 dl granola
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn

Ingredienser
2 modne bananer
½ dl lønnesirup (kan sløyfes)
½  dl kokosolje eller rapsolje
½  ts vaniljepulver
1 ts kanel
1 klype madonsalt

6 dl store havregryn
1 dl hakkede valnøtter
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkefrø

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 160 °C varmluft og kle to stekebrett med bakepapir. Ha deretter banan, olje og lønnesirup i en bakebolle og kjør glatt med en stavmikser. Tilsett deretter krydder og en klype maldonsalt. Bland deretter i havregryn, frø og nøtter.

Fordel granolablandingen på to stekebrett og sett dem inn i ovnen. Granolaen skal steke mellom 45–60 minutter til sammen, men etter ca. 10 minutter kan du sjekke hvordan det står til. Bruk en stekespade og rør litt i blandingen. Du velger selv om du ønsker store granolabiter eller om du ønsker å hakke den opp til mindre biter. Jeg foretrekker sistnevnte fordi granolaen blir jevnere stekt da. Bytt gjerne plass på brettene underveis.

Granolaen er ferdig når den er gylden i fargen og sprø i konsistensen. Avkjøl og oppbevar i et tett glass. Nytes til laktosefri yoghurt, på smoothies eller bare som snacks.

Tips: Tåler du ikke nøtter kan du fint erstatte nøttene med andre frø eller mer havregryn.

Håper den faller i smak!

Julianne 💗